Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 16:28
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

Kollár tvrdil, že lusknutím prsta môže mať v klube 5 nových poslancov. Nikto sa však k nemu pridať nechce

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Boris Kollár v nedeľu povedal silné slová, ktoré novinári rýchlo overili. Buď nehovorí pravdu šéf Sme rodina, alebo nezaradení poslanci.

Keď sa Borisa Kollára v nedeľu v RTVS opýtali, či by bol ochotný vzdať sa postu predsedu parlamentu v prospech Slobody a solidarity ako druhej najsilnejšej koaličnej strany, odpovedal svojsky. Tvrdil, že ak to bude potrebné, do dvoch dní vie svoj poslanecký klub Sme rodina posilniť o 5 ďalších poslancov z parlamentu. „Do dvoch dní budeme mať 22 poslancov,“ povedal Kollár. 

Richard Sulík si neplánuje nárokovať post predsedu parlamentu. Keď posilnil svoj klub o 5 nových poslancov zo Za ľudí, vyhlásil, že žiada len o to, aby Mária Kolíková zostala ministerkou spravodlivosti, otázka redaktora RTVS tak bola skôr technická. 

Novinári napriek tomu overovali, či sa ku Kollárovi niekto plánuje pridať. Ak by to bola pravda, šéf Sme rodina by si teoreticky mohol robiť nároky na ďalšie ministerské kreslo pri otvorení koaličnej zmluvy. Zatiaľ sa nezdá, že by mal Boris Kollár príležitosť nafúknuť svoj klub. 

Kollár
Zdroj: TASR

Štvorica nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu zo strany Život do klubu Sme rodina nevstúpi, pretože odmietajú akýmkoľvek spôsobom podporovať koalíciu, informujú Aktuality. Nezaradenými sú momentálne aj odídenci z extrémistickej ĽSNS, ktorí vstúpili do strany Republika. Je ich presne 5, aj oni však väčšinovo vylučujú spoluprácu s Borisom Kollárom.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Aktuality upozornili na to, že spolupráci je otvorený primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. „Je to predčasná otázka. Rokovania ešte neprebehli, môže byť aj to, že budem nezaradený. Neuvažujem zatiaľ o ničom. Nemôžem to zatiaľ vyvrátiť ani potvrdiť,“ reagoval Šimko. Do úvahy teoreticky prichádza možnosť, že by k sebe Kollár pretiahol poslancov z iných strán, vzhľadom na deklarovanú celistvosť klubov SaS a OĽaNO je táto alternatíva vysoko nepravdepodobná. 

Aj samotný Kollár neskôr pre Markízu potvrdil, že jeho slová boli skôr hypotézou, aby ukázal, že každý klub sa ešte môže rozrásť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia