Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2021, 17:49
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

FOTO: Sulík na bicykli, Kolíková na kolobežke a Heger v MHD. Prečo dnes politici nechali autá doma?

NEWS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva Richard Sulík i minister dopravy a výstavby Andrej Doležal zvolili pri ceste na rokovanie kabinetu bicykel.

Európsky týždeň mobility podporili aj členovia vlády. Cestou na štvrtkové rokovanie kabinetu uprednostnili pred autami ekologické dopravné prostriedky, prípadne prišli pešo.


Predseda vlády Eduard Heger využil linku MHD. „Dôvod je jednoznačný – znižujeme emisie uhlíka, zlepšujeme kvalitu ovzdušia, a tak robíme z našich miest a obcí príjemnejšie miesto pre život,“ vysvetlil na sociálnej sieti. 

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling odstavil vo vestibule Úradu vlády SR elektrickú kolobežku. „Samozrejme, neznamená to, že ak raz vymeníme auto za iný dopravný prostriedok, zachránime hneď plánetu. Ale je to spôsob, ako dostať do povedomia fakt, že vždy, keď sa to dá, vieme aj my sami prispieť k čistejšiemu ovzdušiu a lepšiemu životnému prostrediu. Napríklad aj tým, že auto vymeníme za niečo ekologickejšie,“ povedal médiám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia