Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. septembra 2021, 12:52
Čas čítania 0:37
Adam Novosad

Instagram je pre tínedžerov toxický. Dajú sa k nemu vystopovať samovražedné myšlienky aj podkopávanie vlastnej postavy a osobnosti

NEWS INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Na internet unikli interné štúdie, ktoré si údajne dal vypracovať Facebook o sociálnej sieti Instagram.

Instagram spôsobuje psychické problémy tínedžerom, ktorí na ňom trávia čas. K takýmto záverom podľa správy publikovanej periodikom Wall Street Journal prišiel Facebook opakovane, keď si dal vypracovať viaceré štúdie o tom, ako čas strávený na sociálnej sieti ovplyvňuje správanie a psychický stav mladých ľudí, informuje CNBC.

Z jednej internej prezentácie Facebooku, ktorá nemala uzrieť svetlo sveta a dostať sa na verejnosť, vyplynulo, že u 13 percent britských a 6 percent amerických tínedžerov bolo možné zdroj samovražedných myšlienok vystopovať k Instagramu.

instagram
Zdroj: Pixabay/SnappyGoat

Údajne až 32 percent tínedžeriek skonštatovalo, že sa pre Instagram cítia vo svojom tele a so svojou postavou horšie. Toto číslo sa pohybovalo na úrovni približne 14 percent u chlapcov.

Interné analýzy dospeli k tomu, že funkcia prehliadania nových príspevkov na Instagrame dokáže mladých ľudí dostať k obsahu, ktorý pre nich vie byť potenciálne nebezpečný.

Štúdie skonštatovali, že sociálna sieť funguje ako návykový produkt, ktorý používateľom podsúva len tie najlepšie fotografie a nerealisticky upravuje vnímanie skutočného sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia