Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2021, 11:30
Čas čítania 6:05
Viktor Kniš TASR

PREHĽAD: Návšteva pápeža sa dotkne väčšiny Slovenska, čakajú nás veľké obmedzenia

PREHĽAD: Návšteva pápeža sa dotkne väčšiny Slovenska, čakajú nás veľké obmedzenia
Zdroj: Kancelária prezidenta SR
NEWS PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Návštevu pápeža Františka na Slovensku budú sprevádzať intenzívne dopravné aj bezpečnostné opatrenia.

Pápež František pricestuje v nedeľu na prvú návštevu Slovenska. Na letisku v Bratislave pristane o 15.30 h, privíta ho prezidentka Zuzana Čaputová. Svätý Otec sa stretne s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj so zástupcami židovskej či rómskej komunity. Navštívi Bratislavu, Košice a Prešov. Program cesty vyvrcholí v Šaštíne, kde sa uskutoční svätá omša. 

Aj keď pôvodne organizátori umožnili účasť len zaočkovaným, pár dní pred príchodom zmenili pravidlá a prísť môžu aj ľudia, ktorí majú negatívny výsledok testu alebo koronavírus prekonali. Na pápeža Františka sa príde pozrieť približne 100-tisíc Slovákov, akreditovaných je skoro 600 novinárov. 

Podujatia s návštevou pápeža výrazne ovplyvnia dopravu v jednotlivých mestách, s obmedzeniami treba rátať aj na hraniciach. Prinášame ti podrobný prehľad všetkých dôležitých informácií počas najbližších troch dní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia