Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2021, 21:41
Čas čítania 2:32
Viktor Kniš

„Maľujem byt, heslo neviem, nevadí, doprajem ďalšiemu,“ povedal Slovák Eduard. V lotérii rozdali ďalších 400-tisíc eur za hodinu

NEWS OČKOVACIA LOTÉRIA
Uložiť Uložené

Štvrtý diel očkovacej lotérie odsýpal bez väčších problémov. Celkovo rozdali už viac ako 2 milióny eur.

Do očkovacej lotérie sa do dnešného dňa zapojilo viac ako 1,1 milióna Slovákov, ktorí si dali pichnúť minimálne prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. 

„Všetky lístky boli prehrabané, aby ste mali šancu,“ upozornil divákov Marcel Forgáč, podľa ktorého za posledný týždeň pribudlo v osudí 200-tisíc lístkov. Percento plne zaočkovaných na Slovensku je 40,1. „Situácia sa zhoršuje, jeseň znamená zvýšenú chorobnosť,“ upozornila Vera Wisterová, ktorá tak chcela apelovať na nezaočkovaných. 

Kde sú Belince? 

Ako prvá prišla žrebovať víťaza speváčka zo skupiny Cigánski diabli Silvia Šarköziová. Vera Wisterová musela význam prvého hesla – súznenie – vysvetliť. Speváčka po vzore svojich predchodcov z prvých živých vysielaní svojimi slovami naznačila, že aj vďaka očkovaniu sme si mohli užiť voľnejšie leto. 

„Toto je jediná relácia v slovenskej televízii, kde aj naši diváci majú zapnuté telefóny, majú to dovolené,“ povedal Marcel Forgáč. Následne Vera presvedčila Silviu Šarköziovú, aby ruku strčila poriadne hlboko do osudia. Marcel však skonštatoval, nech to nepreháňa, aby ju zvládli vytiahnuť. 

Odporúčané
 „Ježiš, ja sa asi zbesniem,“ povedala Danka, ktorá vyhrala 300-tisíc eur v očkovacej lotérii. Ďalší polmilión je fuč „Ježiš, ja sa asi zbesniem,“ povedala Danka, ktorá vyhrala 300-tisíc eur v očkovacej lotérii. Ďalší polmilión je fuč 12. septembra 2021, 21:37

Prvý vyžrebovaný – Michal z obce Belince – vyhral len tisíc eur, lebo nesplnil prvú podmienku, ktorou je zodvihnutie telefónu do 20 sekúnd. „Veľmi sa ospravedlňujeme, už vieme, že Belince sú pri Nitre,“ skonštatovali po telefonáte Vera a Marcel, keď dostali informáciu z réžie. 

lotéria
Zdroj: RTVS

Carmen

Heslá do očkovacej lotérie čoraz menej súvisia so samotnou myšlienkou. Kým v prvých dvoch živých vysielaniach to bolo o pozitívnych citátoch, teraz už réžia siaha po náhodných slovách. Carmen je názov známej opery a dôvodom, prečo je heslo z umeleckého súdka, je samotný hosť – operný spevák Miroslav Horský. 

„Zasa je tu tá situácia ako pred chvíľou, že neviem, kde je táto obec. Kde je Olešná?“ opýtala sa Vera Wisterová. Od réžie sa dozvedela, že budú volať na Kysuce. „Musím povedať, že sa mi táto hodina geografie veľmi páči,“ dodal Marcel Forgáč. 

Annu síce v priamom prenose počuli, technický problém však spôsobil, že súťažiaca mala príliš nahlas televízor. Problémom bolo, že nekomunikovala priamo cez telefón, ale vždy počkala, čo jej povedia moderátori v televízii. Nakoniec to však dopadlo dobre a peniaze vyhrala. Keďže prvý vyžrebovaný 100-tisíc nezískal, Anna získala 200-tisíc eur. 

„Poprosím divákov, aby stíchli, aby sme počuli, či nastala kysucká extáza,“ dodal Marcel Forgáč. Rozhovor s Annou radšej rýchlo ukončili.

Ďalšie heslo – tajné životy – odkazuje na starší seriál RTVS. Ani v prípade tretieho vyžrebovaného si nevedeli v štúdiu rady. Obec Hýľov je neďaleko Košíc, pošepkala moderátorovi réžia. Peter telefón v časovom limite zdvihol a heslo uhádol. 

Lotéria
Zdroj: RTVS

„Martin, nerob,“ vyzýval Marcel Forgáč, keď štvrtý víťaz desať sekúnd nezdvíhal telefón. Keď sa však ozval, heslo zvedavosť na druhýkrát povedal zreteľne. „Neviem, na čo peniaze použijem, spýtam sa manželky,“ skonštatoval šťastný výherca prémie pre zaočkovaných vo výške 100-tisíc eur. 

Odporúčané
Heslo nepovedala správne, 100 000 eur jej napriek tomu dali. Ďalší polmilión eur v Matovičovej lotérii má svojich majiteľov Heslo nepovedala správne, 100 000 eur jej napriek tomu dali. Ďalší polmilión eur v Matovičovej lotérii má svojich majiteľov 29. augusta 2021, 21:37

Piaty vyžrebovaný – Eduard z Batizoviec – heslo nevedel. „Maľujem byt,“ povedal súťažiaci. „Nebola to moja priorita, doprajem ďalšiemu,“ povedal súťažiaci, ktorý sa tešil aj z tisícky.  

Celkovo teda úspešne rozdali ďalších 400-tisíc eur. Prvý vyžrebovaný budúci týždeň bude súťažiť o 200-tisíc eur. 

Matovič: „Čekanovia“ a „klempovia“ už presvedčili všetkých

Igor Matovič už zmenil rétoriku a o očkovaní hovorí ako o odmene, nie ako o motivačnom prostriedku. Bývalý premiér sa dnes na RTVS pustil do ministra zdravotníctva, ktorého viní za nízku zaočkovanosť na Slovensku. 

Minister financií sa ohradil aj voči tvrdeniu, že spustenie očkovacej lotérie môže za nízku, 41-percentnú zaočkovanosť obyvateľstva. Za úroveň vakcinácie nesie podľa neho zodpovednosť rezort zdravotníctva. Nevylúčil preto výmenu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO).

„Za päť mesiacov som nezaregistroval žiadnu inovatívnu aktivitu, ako zvýšiť očkovanie ľudí nad 80 rokov. Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať najbližšie týždne,“ skonštatoval Matovič.

Igor Matovič zároveň vysvetľoval, podľa akého kľúča vyberajú hostí, ktorí chodia do živého vysielania žrebovať výhercov. Tvrdí, že aj na jeho podnet dramaturgovia pozývajú len ľudí, ktorí doteraz neboli populárni, lebo „čekanovia“ a „klempovia“ už presvedčili všetkých, ktorých mohli. Preto každú nedeľu pozýva RTVS aj menej známe mená z rôznych oblastí – od muzikantov cez tváre televíznej obrazovky až po odborníkov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia