Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2021, 8:50
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Boris Kollár sa zmocnil ďalšieho veľkého slovenského rádia

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Predseda parlamentu Boris Kollár je majiteľom spoločnosti, pod ktorú bude okrem Fun rádia po novom patriť aj známe Rádio Vlna.

Akciová spoločnosť Borisa Kollára Fun Media Group, a. s., kúpila eseročku, ktorá vlastní licenciu Rádia Vlna. Ako prvý o tom informoval portál Mediaboom.

Predseda parlamentu tak do svojho portfólia pridáva ďalšie rádio, aj keď po prijatí funkcie ústavného činiteľa naznačoval, že by bol ochotný ukončiť svoje podnikateľské aktivity v médiách. Kritizovaný bol najmä v súvislosti so zmluvou so štátnym Tiposom za niekoľko stotisíc eur, ale aj preto, že robil reklamu na súkromnú vysokú školu, odkiaľ má pochybný titul. 

Kúpa Rádia Vlna, ktoré sa preslávilo najmä častým vysielaním starších hitov, je podľa CEO Fun rádia prirodzeným rozšírením portfólia. „Už dlhé roky sa nám darí plnohodnotne napĺňať náš potenciál, čoho dôkazom je aj silné postavenie Fun rádia na trhu s takou veľkou konkurenciou. Rovnako cieľavedome nazeráme aj do budúcnosti. Aj preto sa tešíme z tohto rozhodnutia a budeme radi, keď budeme môcť po finalizácii kúpy privítať poslucháčov Rádia Vlna v našej rádiovej rodine,“ uviedol Rastislav Dutka v tlačovej správe. 

Boris Kollár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Rozširuje sa aj Expres

Rada pre vysielanie a retransmisiu zároveň v stredu schválila Rádiu Expres kúpu staníc Jemné a Europa 2. Rádiá spolu s ich online produktmi bude od októbra po zmene názvu spoločnosti Expres Media zastupovať spoločnosť Bauer Media Slovakia.


„Súhlas Rady pre vysielanie a retransmisiu nám umožní ďalej zveľaďovať naše vedúce postavenie na trhu,“ povedal generálny riaditeľ Rádia Expres Ivan Antala.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

„Plánujeme investovať do nových formátov a zaujímavého obsahu. Toto sú komponenty potrebné na to, aby slovenský rádiový trh mohol efektívne konkurovať rastúcej konkurencii digitálnych globálnych platforiem. Na slovenskom trhu máme veľké plány,“ doplnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia