Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2021, 22:04
Čas čítania 0:48
Martin Adam Pavlík TASR

Rusko sa v Afganistane neplánuje vojensky angažovať, tvrdí Putin

Rusko sa v Afganistane neplánuje vojensky angažovať, tvrdí Putin
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool
NEWS AFGANISTAN JOE BIDEN RUSKO TALIBAN
Uložiť Uložené

„Nemáme v úmysle zasahovať do vnútorných záležitostí Afganistanu a dovoliť, aby boli naše ozbrojené sily zatiahnuté do konfliktu, kde bojujú všetci proti všetkým,“ tvrdí ruský prezident.

K čoraz napätejšej situácii v Afganistane, ktorý momentálne ovláda militantné hnutie Taliban, sa vyjadril aj ruský prezident Vladimir Putin. Ten v utorok kritizoval Spojené štáty a ich spojencov za to, v akom stave zanechali Afganistan. Podľa neho tam vládne chaos, ktorý naviac zvyšuje potenciálne bezpečnostné hrozby pre Rusko a jeho spojencov v Strednej Ázii. V súvislosti s krízou v Afganistane sa Putin tiež obáva nárastu obchodovania s drogami či zhoršenia problémov v súvislosti s migráciou.


Putin vo svojom prejave na zjazde vládnej strany Jednotné Rusko poznamenal, že Taliban by mohol využiť nepokoje na destabilizáciu bývalých sovietskych stredoázijských národov hraničiacich s Afganistanom. „Existuje nebezpečenstvo, že teroristi a rôzne skupiny, ktoré našli útočisko v Afganistane, využijú chaos, ktorý zanechali naši západní kolegovia, a pokúsia sa rozšíriť svoju činnosť do susedných krajín, vyhlásil Putin. 

Domov
Zdieľať
Diskusia