Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2021, 12:36
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Ego pozýva zaočkovaných Slovákov na stretnutie s pápežom: Je to jeden z najúžasnejších ľudí na svete

NEWS EGO PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Raper z Kontrafaktu pozýva Slovákov na stretnutie s pápežom v Košiciach.

„Pridaj sa k Michalovi Egovi Strakovi a príď do Košíc na stretnutie mladých s pápežom Františkom. Celé to vypukne už 14. 9. 2021, keď sa Košice zmenia na svetové hlavné mesto mladých,“ pozýva na Facebooku stránka Stretnutie mladých s pápežom Františkom v Košiciach. 

Raper z Kontrafaktu sa nikdy netajil svojím pozitívnym vzťahom k viere, preto nie je žiadnym veľkým prekvapením, že sa do tejto kampane zapojil. Motiváciou je tiež skutočnosť, že o stretnutie s pápežom zatiaľ prejavilo záujem pomerne málo ľudí. Oficiálna stránka eviduje približne 25-tisíc registrácií, čo je hlboko pod očakávania organizátorov. Pôvodne očakávali približne 50-tisíc ľudí v Prešove a 350-tisíc ľudí v Šaštíne.

Zo štatistík vyplýva, že do Prešova chce prísť na stretnutie so Svätým Otcom Františkom zatiaľ viac ako 6 200 ľudí. Viac ako 4 500 záujemcov eviduje registračný tím v Košiciach.


Registrácia účastníkov je k dispozícii na internetovej stránke www.navstevapapeza.sk. Prihlásiť sa je možné do Šaštína, Prešova a Košíc. Pastoračná cesta pápeža Františka sa nesie v znamení motta „S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom“.

V Prešove aj v Šaštíne zároveň avizujú nízky počet dobrovoľníkov. Platí, že každý účastník stretnutia musí byť plne zaočkovaný. 

Pápež František na septembrovej (12. – 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj so zástupcami židovskej či rómskej komunity. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia