Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2021, 22:50
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová TASR

Peklo menom Haiti: obetí zemetrasenia stále pribúda, je ich už viac ako 2 200

NEWS PRÍRODA PRÍRODNÉ KATASTROFY
Uložiť Uložené

Ďalších 344 ľudí je stále nezvestných.

Zúfalí ľudia kľačiaci v troskách svojich domov. Po zemetrasení na Haiti obetí aj zranených stále pribúda. Podľa najnovších informácií je ich 2 207. Ďalších 344 je však stále nezvestných a 12 200 ľudí je zranených. 

Tisíce domov sú rozlámané na kúsky. Krajinu sužuje humanitárna kríza. Pri distribúcii potravín sa nákladných áut niekedy zmocňujú zločinecké gangy. Po atentáte na haitského prezidenta Jovenela Moïsa sa v krajine zhoršuje politická kríza. Haiti je teda naozaj nebezpečným miestom na život. 

Haiti sa doteraz celkom nespamätalo z pustošivého zemetrasenia v roku 2010, ktoré si vyžiadalo vyše 220 000 obetí na životoch. Ostrov sa zmieta v prírodných katastrofách. Pred pár dňami ho zasiahla aj tropická búrka Grace. Podľa portálu BBC lekári nestíhajú počítať obete a snažia sa čo najrýchlejšie venovať zraneným. Zásob je nedostatok a obyvatelia sa o ne často bijú. 

Odporúčané
V údolí blízko Kábulu už desaťročia ukazujú prostredník jednej vláde za druhou. Taliban má v Pandžšíre veľký problém V údolí blízko Kábulu už desaťročia ukazujú prostredník jednej vláde za druhou. Taliban má v Pandžšíre veľký problém 22. augusta 2021, 11:02
Domov
Zdieľať
Diskusia