Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2021, 14:40
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Slovenskí hasiči dostali od premiéra medaily aj 500-eurové odmeny za svoj výkon v Grécku

NEWS HASIČSKÝ A ZÁCHRANNÝ ZBOR POŽIARE V GRÉCKU
Uložiť Uložené

Premiér Eduard Heger ich pochválil za odvahu.

75 slovenských hasičov, ktorí v plnom nasadení pomáhali v Grécku, dnes dostalo od premiéra Eduarda Hegera veľkú pochvalu. Ďakoval im za ich odvahu a povedal, že najväčšou vďakou pre nich aj tak boli tváre ľudí, ktorým pomáhali. Hasiči dostali aj ďakovný list, medailu a finančnú odmenu vo výške 500 eur.

Na snímke prvý zľava veliteľ modulu hasenia požiarov Peter Kovalík a ostatní členovia Hasičského a záchranného zboru, ktorí zasahovali pri lesných požiaroch v Grécku, počas stretnutia s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (vpravo) v Bratislave 18. augusta 2021.
Na snímke prvý zľava veliteľ modulu hasenia požiarov Peter Kovalík a ostatní členovia Hasičského a záchranného zboru, ktorí zasahovali pri lesných požiaroch v Grécku, počas stretnutia s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (vpravo) v Bratislave 18. augusta 2021. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Zaslúžená pochvala za prácu

Správy o práci hasičov v Grécku v minulých dňoch zapĺňali slovenský mediálny priestor a tešili sa veľkému záujmu. Podľa premiéra ukázali Slovensko ako krajinu, ktorá je ochotná pomôcť. „Prišiel som v mene všetkých občanov Slovenskej republiky privítať slovenských hrdinov, ktorí svojou pokorou, odvahou a vysokou profesionalitou predstavili Slovensko vo svete v tom najlepšom svetle,“ vyhlásil Eduard Heger.

Domov
Zdieľať
Diskusia