Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2021, 7:53
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

VIDEO: Takto prišla Prešovčanka Zuzana o 400-tisíc eur za 20 sekúnd. „Nerob,“ kričal na ňu Forgáč

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Očkovacia lotéria baví Slovákov viac, ako sme pôvodne očakávali. Pochvaľuje si aj bývalý premiér.

Zuzana z Prešova mala na dosah 400-tisíc eur, keď jej zo štúdia RTVS zavolali Vera Wisterová a Marcel Forgáč.

Jej jedinou úlohou bolo povedať unikátne heslo, ktoré sa vyžrebovaný súťažiaci dozvie vždy až počas telefonátu. Aj keď prenos sledovala, stala sa obeťou pomalého pripojenia k internetu, keďže kľúčové slová sa na jej obrazovke zjavili o sekundu neskôr, ako mali. Ak by živé vysielanie sledovala v televízii, peniaze by mala do 30 dní na účte. Nakoniec si pripíše len tisícku. 

Dvadsať sekúnd čakania na heslo „zdravé Slovensko“ sa okamžite začalo tešiť obrovskej popularite. Zo Zuzany sa nechtiac minimálne na niekoľko dní stane hviezda internetu aj napriek tomu, že si to týmto spôsobom vôbec neželala. Pravidlá súťaže sú však nekompromisné. 

Mémové stránky aj používatelia Youtubu začali zdieľať už čoskoro legendárny záznam, na ktorom Forgáč a Wisterová v napätí pokrikujú na Zuzanu z Prešova, aby sa konečne vykoktala, no ona ich upozorňuje na pomalé pripojenie. „Nerob,“ kričí na ňu moderátor očkovacej lotérie. 

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Zuzana heslo povedala neskoro, následne ho v pravidelných intervaloch ešte približne minútu opakovala v snahe zachrániť situáciu. Moderátorská dvojica sa s ňou však musela rozlúčiť. 

Ďalší živý prenos o 100-tisícové prémie odvysiela RTVS o týždeň – v nedeľu o 20.30 h. Podľa pravidiel súťaže sa 400-tisíc eur presúva do ďalšieho žrebovania budúcu nedeľu. Hneď prvý vyžrebovaný teda bude súťažiť o 500-tisíc eur.

Odporúčané
Aké je heslo? Netuším. 4 z 5 výhercov očkovacej lotérie odišli naprázdno Aké je heslo? Netuším. 4 z 5 výhercov očkovacej lotérie odišli naprázdno 15. augusta 2021, 21:34
Domov
Zdieľať
Diskusia