Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2021, 21:34
Čas čítania 2:25
Viktor Kniš

Aké je heslo? Netuším. 4 z 5 výhercov očkovacej lotérie odišli naprázdno

NEWS OČKOVACIA LOTÉRIA OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Dnes sme na verejnoprávnej RTVS sledovali prvý z dvanástich večerov, počas ktorých moderátori za sprievodu celebritných hostí rozdávajú peniaze zaočkovaným. Musia vedieť heslo a zdvihnúť telefón čo najskôr.

„Sme radi, že môžeme rozdať obrovský balík výhier,“ otvoril Marcel Forgáč prvú očkovaciu lotériu. S Verou Wisterovou prezradili, že v losovacom osudí sa nachádza 616 424 lístkov. Keďže väčšina zapojených Slovákov má dve vstupenky, znamená to, že sa zapojilo približne 300-tisíc ľudí. Celkové náklady na očkovaciu lotériu a sprostredkovateľský bonus pre tých, ktorí presvedčia iných, aby sa dali zaočkovať, sú približne 50 miliónov eur. 

Na úvod moderátori prebehli štatistiky očkovania za uplynulý týždeň. Najzaočkovanejšou obcou je dedina Legnava, vyhlásil Marcel Forgáč. „Nejak mi to nevychádza, ale je to famózne,“ odpovedala Vera a verní diváci v štúdiu tlieskali. 

Ako prvý si prišiel spraviť promo na album Peter Bič. Zároveň skonštatoval, že kultúre sa v súčasnosti darí aj vďaka tomu, že ľudia majú možnosť dať sa zaočkovať, a tak sa pomaly otvára aj ekonomika. „Môžeš tam vložiť ruku až po očkovanie,“ zavtipkoval Forgáč a navrhol Petrovi Bičovi, aby ruku do kolesa šťastia plného lístkov vložil poriadne hlboko.

RTVS
Zdroj: RTVS

Vyhrala, aj keď poplietla heslo

Ako prvá získala 100-tisíc eur Lýdia, a to aj napriek tomu, že na prvýkrát povedala heslo nesprávne. Moderátori však zabudli divákom povedať, že heslo nájdu na televíznej obrazovke. Každý výherca, ktorému zavolajú, má jedinečné heslo. Lýdia mala „zvládneme to“, čo je, mimochodom, obľúbený hashtag bývalého predsedu vlády a realizátora nápadu s lotériou Igora Matoviča. 

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Matej z obce Ružindol stihol zodvihnúť telefón v poslednej sekunde z 20-sekundovej časomiery. Keď však moderátori aj diváci v štúdiu vykríkli od radosti, súťažiaci telefón položil. „Čakáme na signál, čo ďalej budeme robiť,“ zahlásili moderátori, ktorí nevedeli, ako v takejto situácii postupovať. Notársky štáb sa rozhodol, že Matej o peniaze prišiel. 

Domov
Zdieľať
Diskusia