Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2021, 12:59
Čas čítania 2:35
Dominik Vetrák

Toto je 10 najsledovanejších filmov od Netflixu. Väčšinou ide o priemerné či podpriemerné akčné výplachy

Toto je 10 najsledovanejších filmov od Netflixu. Väčšinou ide o priemerné či podpriemerné akčné výplachy
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložiť Uložené

Netflix odhalil rebríček svojich najsledovanejších filmov, sme znechutení. 🤐

Netflix vydal výsledky za posledný štvrťrok, ktoré neboli veľmi pozitívne. Síce im narástol počet predplatiteľov na 210 miliónov, no nárast bol príliš pomalý. Spoločne s týmito údajmi sme dostali aj rebríček 10 najsledovanejších originálnych filmov od Netflixu. Rebríček sa za posledný rok a pol slušne zmenil, ale hlavne v spodnej polovici.

Nie je však prekvapením, že v ňom nájdeš väčšinou priemerné až podpriemerné počiny. Netflix za 1 videnie počíta každý profil (nie platiaci účet, ale profil, ktorých môžeš mať na účte viac), ktorý daný film sledoval aspoň 2 minúty. Nie sú to teda vôbec relevantné štatistiky.

Odporúčané
10 najlepších filmov od Netflixu ťa v karanténe prinúti sedieť pred telkou dobrovoľne 10 najlepších filmov od Netflixu ťa v karanténe prinúti sedieť pred telkou dobrovoľne 5. apríla 2020, 8:46

10. Fatherhood – 74 miliónov videní

Dramédia s Kevinom Hartom o tom, aké je to vychovávať dieťa celkom sám po tom, čo zomrie matka, bola nesmierne úspešná. Nešlo pritom o nič prelomové. Na druhej strane ťa film neurazí. Je to taká príjemná jednohubka, ktorá z nejakého dôvodu šialene vystrelila. 

9. Army of the Dead – 75 miliónov videní

Čakali sme, že tento zombie blockbuster sa dostane do TOP 10. Je maximálne priemerný, miestami podpriemerný a len v niektorých prípadoch skutočne kvalitný (ako napríklad kamera). Snímku sme zhodnotili v recenzii, no a ty vedz, že ak ju budeš ignorovať, o nič neprídeš. A, samozrejme, chystá sa aj pokračovanie a prequelový seriál.

Army of the Dead
Army of the Dead Zdroj: Netflix

8. Project Power – 75 miliónov videní

Ďalšia akčná, nevýrazná jednohubka. Hlavnú rolu stvárnil Jamie Foxx, čo divákom asi stačilo. Na film zabudneš rovnako rýchlo, ako sa pri ňom začneš nudiť. Dej zobrazuje boj v podsvetí a na uliciach, kde žijú ľudia so superschopnosťami.

7. Enola Holmes – 76 miliónov videní

Aj Enolu sme si rozobrali v recenzii. Ide o priemernú jednohubku so sympatickými hercami (Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claffin) a fajn príbehom, ktorá skutočne nepotrebovala Netflixom už ohlásené pokračovanie. Dej sa zameriava na rodinu detektíva Sherlocka Holmesa, pričom v centre je jeho tínedžerská sestra.

6. The Old Guard – 78 miliónov videní

Našich 6,5/10 v recenzii je s odstupom času veľmi prívetivých a dnes by sme šli asi aj na 5. The Old Guard vyniká iba akciou a jej natočením. Charizmatická je aj Charlize Theron v hlavnej role nesmrteľnej žoldnierky, ale to je asi tak všetko. Záporáci, ostatné postavy, deravý príbeh a klišé scenár snímku extrémne ťahajú dole. Ako inak, pokračovanie je už na ceste.

The Old Guard
Zdroj: Netflix

5. Murder Mystery – 83 miliónov videní

Adam Sandler a Jennifer Aniston si zahrali manželov na luxusnej lodi, na ktorej sa stali podozrivými z vraždy bohatého miliardára. Obľúbení herci, pár fajn vtipov, celkovo príjemná komédia a jednohubka, takže chápeme jej úspech. 

4. 6 Underground – 83 miliónov videní

Režisér Michael Bay a akčná hviezda Ryan Reynolds v blockbusteri, ktorý zaujal naozaj veľa divákov. Po dopozeraní však rýchlo vyšumí a naozaj nejde o nič nezvyčajné. Priemerný akčný film s pár dobrými scénami, ktorý stál príliš veľa peňazí a ukázal toho príliš málo. 

3. Spenser Confidential – 85 miliónov videní

Tak toto už nechápeme vôbec. Mark Wahlberg síce hrá hlavnú úlohu v akčnom filme, ale zďaleka nie je taká hviezda ako Ryan Reynolds. Samotný film je tiež len priemerný. To iba dokazuje, že na Netflixe môže uspieť každá nevýrazná hlúposť so zábavným trailerom. 

Spenser Confidential
Zdroj: Netflix

2. Bird Box – 89 miliónov videní

Sandra Bullock sa ocitla v apokalypse. Po svete sa pohybujú neviditeľné bytosti, ktoré každého donútia spáchať samovraždu. Najskôr ich však človek musí „uvidieť“. Ak si teda ľudia zakrývajú oči, budú v bezpečí, lenže nie každý dokáže žiť život nevidiacich. Koncept to malo zaujímavý, spracovanie však bolo slabé a v konečnom dôsledku šlo o sklamanie z nevyužitého potenciálu. Bird Box je fajn film, ale mohol byť oveľa lepší. Viac v recenzii.

1. Extraction – 99 miliónov videní

Akčná snímka s Chrisom Hemsworthom je z tohto zoznamu zrejme najkvalitnejšia, a aj to sme jej v recenzii udelili 7/10. Ohúri najmä 12-minútová akčná sekvencia, ktorá vďaka šikovnému strihu pôsobí, akoby bola natočená na jeden záber. Hemsworth je v role fajn a príbeh sa odohráva v zaujímavom prostredí. Ak máš chuť na béčkovejšieho Johna Wicka, budeš sa pri Extraction baviť.

Domov
Zdieľať
Diskusia