Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2016, 18:05
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Excentrický výrobca čokolády z klasiky Charlie a továreň na čokoládu sa dočká prequelu. Vráti sa do roly aj Johnny Depp?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Warner Bros. plánuje rozbehnúť samostatnú sériu zo známeho rozprávkového sveta.

Povedzme si pravdu: čo sa originálnych príbehov týka, Hollywood pripomína skôr vyschnutú studňu. Preto sme neustále zaplavovaní rôznymi spin-offmi, sequelmi, rebootmi... a bokom neostávajú ani prequely. Len nedávno sme informovali, že sa prequelového filmu dočká Čarodejník z Krajiny Oz. A už tu máme ďalšiu obľúbenú klasiku s podobným osudom. Warner Bros. totiž oznámili prequel k známemu príbehu Charlie továreň na čokoládu. Smutnou správou je, že film pravdepodobne nebude čerpať z predlohy Roalda Dahla. Rozpovie nám úplne nový príbeh o tom, ako sa Willy Wonka vypracoval na najlepšieho výrobcu čokolády na svete.

Excentrický výrobca čokolády z klasiky Charlie a továreň na čokoládu sa dočká prequelu. Vráti sa do roly aj Johnny Depp?
Zdroj: Paramount Pictures

Warnerovci objasnili, že plánujú rovno celú filmovú sériu z tohto sveta. V tej by sa mali objaviť aj známe postavy z predlohy. Produkuje David Heyman, ktorý je okrem iného podpísaný pod filmovým spracovaním Harryho Pottera. Scenár zase vzíde z pera Simona Richa. Ten sa podieľal aj na obľúbených animáčoch V hlave či Tajný život maznáčikov. Dohľad nad celým projektom zabezpečí Courtenay Valenti (Mad Max: Šialená cesta). Či uvidíme aj Johnnyho Deppa je neznáme, veľmi by sme na to ale nevsádzali.

Populárna Dahlova knižka sa dočkala už dvoch úspešných adaptácií – v roku 1971 vznikol film Pán Wonka a jeho čokoládovňa s Gene Wilderom v hlavnej úlohe. Naposledy látku famózne preniesol na strieborné plátno Tim Burton a to v roku 2005.

Späť
Zdieľať
Diskusia