Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Lousy Auber: Pizza? Musíš mať hlavne zmáknutý základ, potom ma už prekvap, čím chceš
Lousy Auber: Pizza? Musíš mať hlavne zmáknutý základ, potom ma už prekvap, čím chceš
14. 10. 2020 11:31
Vypočujte si, o čom si pokecali foodblogger Čoje s jedným z najlepších slovenských umelcov a fotografov Lousy Auberom.
Slovák Mišo prešiel pešo 4000 kilometrov cez Pacifickú hrebeňovku. Zachraňoval ho Snickers
Slovák Mišo prešiel pešo 4000 kilometrov cez Pacifickú hrebeňovku. Zachraňoval ho Snickers
13. 10. 2020 17:13
O prechode PCT, teda Pacifickou hrebeňovkou, rozprával vo Všesvet podcaste Michal Knitl.
F-Tapes feat. TVRNFLX: Ako vyzerá život v labeli Conspiracy Flat
F-Tapes feat. TVRNFLX: Ako vyzerá život v labeli Conspiracy Flat
9. 10. 2020 14:25
V polovici tretej série si dali Šajmo a Hlava malú prestávku od módy, aby mohli prebrať domácu rapovú scénu so špeciálnym hosťom.
Shrey Kadam: V indických reštauráciách v Bratislave sa niekedy naťahujem, ako má jedlo vyzerať a chutiť
Shrey Kadam: V indických reštauráciách v Bratislave sa niekedy naťahujem, ako má jedlo vyzerať a chutiť
7. 10. 2020 11:31
Bratislava nemá núdzu o indické reštaurácie a väčšina z vás už v nejakej určite jedla. Viete ale, ako má indické jedlo chutiť naozaj?
V Mexico City denne zomrú priemerne štyria ľudia - dvaja pod kolesami áut. Ako mesto bojuje s nebezpečnými vodičmi?
V Mexico City denne zomrú priemerne štyria ľudia - dvaja pod kolesami áut. Ako mesto bojuje s nebezpečnými vodičmi?
6. 10. 2020 15:33
O živote v Mexico City rozprávala vo Všesvet podcaste Kristína Radová.
F-tapes: Ako naučila ulica značku Nike využiť hype?
F-tapes: Ako naučila ulica značku Nike využiť hype?
2. 10. 2020 13:46
V pokračovaní kazety F-Tapes o teniskách Nike Air Force 1 sa Šajmo a Hlava zamerali na hype, ktorý v prípade tejto siluety prišiel priamo z ulice.
Šéfkuchár Oliver Vozárik: V predošlom podniku som si trochu uletel, robil som pyré z krvi so srdciami
Šéfkuchár Oliver Vozárik: V predošlom podniku som si trochu uletel, robil som pyré z krvi so srdciami
30. 9. 2020 10:13
Jedlo Olivera Vozárika si momentálne užíva celá Bratislava v bistre Otto na Dunajskej, z ktorého sa za krátky čas stal jeden z najobľúbenejších podnikov v hlavnom meste.
F-tapes: Tajomstvá okolo tenisiek Air Force 1, o ktorých mlčí aj samotná značka Nike
F-tapes: Tajomstvá okolo tenisiek Air Force 1, o ktorých mlčí aj samotná značka Nike
25. 9. 2020 8:49
V budovaní imidžu nemá Nike konkurenciu. V najnovšej kazete F-Tapes ti Šajmo a Hlava prezradia veci, o ktorých sa však bojí hovoriť aj Nike.
Oli Džupinková: Celeste Buckingham som u mňa doma učila variť tatarčane pirohy
Oli Džupinková: Celeste Buckingham som u mňa doma učila variť tatarčane pirohy
23. 9. 2020 11:24
Ak ste v posledných rokoch zachytili dačo zaujímavé o Rusínoch na Slovensku, je veľmi pravdepodobné, že s tým mala dačo spoločné Oli.
F-tapes: Je About You najhorším multibrandovým obchodom súčasnosti?
F-tapes: Je About You najhorším multibrandovým obchodom súčasnosti?
18. 9. 2020 8:31
Multibrandové obchody sú základom fungovania módneho biznisu. Aký je však ich význam v roku 2020? Šajmo a Hlava sa pokúsia nájsť odpovede v kazete F-tapes 23.
Joe Trendy: Musíš sa jedlom stať, aby si ho pochopil
Joe Trendy: Musíš sa jedlom stať, aby si ho pochopil
16. 9. 2020 16:33
Joe Trendy sa nedávno preslávil ako autor vtipov v OTOvi, ktoré prinútili Annu Záborskú modliť sa za jeho hriešnu dušu. Bude sa za Joea niekto modliť aj po vypočutí najnovšieho Podgastu?
F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec
F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec
11. 9. 2020 21:33
Najnovší album Travisa Scotta by pravdepodobne nemusel skončiť na prvej priečke v rebríčku Billboard Hot 100. Šajmo a Hlava sú späť v kazete F-tapes 22.
Žufaňa: Prišiel čas, aby mala Bratislava fantastické podniky aj v okrajových častiach
Žufaňa: Prišiel čas, aby mala Bratislava fantastické podniky aj v okrajových častiach
9. 9. 2020 12:21
To najlepšie, čo sa podniku môže stať, je, že sa stane lokálnym lovebrandom. Bratislava má takýchto „značiek” hneď niekoľko. Jedna z nich, Žufaňa, v týchto dňoch prechádza dôležitými zmenami.
F-tapes: Otcovské šiltovky vs. kýbľové klobúky
F-tapes: Otcovské šiltovky vs. kýbľové klobúky
27. 8. 2020 19:00
Tretiu sériu F-Tapes otvára Šajmo a Hlava v kazete 21 novým formátom s názvom Verzus.
Sous chef Pavol Sekerka: Michelinské hviezdičky nie sú iba o jedle, v jednej hviezde vám môže chutiť viac než v troch
Sous chef Pavol Sekerka: Michelinské hviezdičky nie sú iba o jedle, v jednej hviezde vám môže chutiť viac než v troch
26. 8. 2020 10:51
V Podgaste sme už mali niekoľko výnimočných šéfkuchárov, ktorých mená sú známe minimálne ľuďom zaujímajúcim sa o gastronómiu. Pavol Sekerka je trochu iný prípad.
F-tapes feat. Homer: Móda, hulenie a život v magazíne The Mag
F-tapes feat. Homer: Móda, hulenie a život v magazíne The Mag
20. 8. 2020 16:39
Jubilejná 20. kazeta F-Tapes prináša (h)Osťa z nie až tak ďalekej Prahy, ktorým je hviezda kanálu The Mag.
Someliérky Dominika a Kristína Kupcové: Muži nás podceňujú, tvária sa, že čo môžeme ako mladé baby vedieť o víne
Someliérky Dominika a Kristína Kupcové: Muži nás podceňujú, tvária sa, že čo môžeme ako mladé baby vedieť o víne
19. 8. 2020 12:01
Už sa vám niekedy stalo, že ste to trochu prehnali s vínom, až ste mali pocit, že vidíte dvojmo? S Dominikou a Kristínou Kupcovými sa vám to môže stať ešte pred prvým pohárom. Sú totiž dvojičky a pracujú ako someliérky v rovnakom podniku.
F-tapes: Ako sa z miliónových brandov ako Kenvelo či No Fear stane módny odpad?
F-tapes: Ako sa z miliónových brandov ako Kenvelo či No Fear stane módny odpad?
13. 8. 2020 18:11
V 19-tej kazete F-Tapes sa Šajmo a Hlava rozhodli zaspomínať na zabudnuté brandy, ktoré kedysi valcovali módny svet.
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
7. 12. 2023 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
pred 2 dňami
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.