Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 12:27
Čas čítania 1:19
Adam Novosad

Vymyslené obvinenia zo sexuálneho zneužívania sú zriedkavé, reagujú psychológovia na Jána Heráka. Dieťa je vždy obeť, prízvukujú

NEWS JÁN HERÁK
Uložiť Uložené

Kauza zneužívania maloletej osoby, z čoho je obvinený poslanec OĽaNO Ján Herák, zasiahla aj odbornú verejnosť.

Poslanec vládnej strany OĽaNO Ján Herák čelí už viac ako týždeň obvineniu zo sexuálneho zneužitia maloletej osoby. Herák podľa obvinenia údajne obťažoval maloleté dievčatá, s ktorými sa dostal do styku ako organizátor letných táborov najmä pre deti z detských domovov, pričom sám v domove vyrastal.

Napriek závažnému obvineniu sa ho zastala kolegyňa z OĽaNO psychologička PhDr. Katarína Hatráková. Na jej vyjadrenia teraz reaguje Liga za duševné zdravie SR v stanovisku, ktoré podpísalo viac ako 20 popredných slovenských psychológov či psychiatrov.

„V rozhovore pre Denník N povedala, že pri násilí na deťoch, v rodinách a v intímnom vzťahu sa podľa nej nedá hovoriť o striktnom rozdelení obete a páchateľa,“ odkazuje na slová Hatrákovej stanovisko ligy. Všetci odborníci podpísaní pod stanoviskom však s takýmto tvrdením zásadne nesúhlasia.

Domov
Zdieľať
Diskusia