Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2021, 12:19
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Mičovský z OĽaNO si rozmyslel svoju demisiu. Chce byť ďalej ministrom

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Minister pôdohospodárstva podal demisiu 25. mája, nakoniec však zostáva vo funkcii.

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský chce zostať vo svojej funkcii. Napriek tomu, že 25. mája podal demisiu, rozhodol sa zostať ministrom. Dnes ráno poslal prezidentke Čaputovej list, v ktorom svoju demisiu sťahuje. 

„Nechcem utekať z boja,“ odôvodňuje svoje rozhodnutie. Prezidentke sa ospravedlňuje za komplikovanie situácie. 

Zotrvanie vo funkcii odôvodňuje tým, že v rezorte je veľa výziev, ktoré chce ešte vykonať. Okrem toho zdôrazňuje, že za ním stoja lesníci, ktorí vyzbierali viac než 1 000 podpisov za jeho zotrvanie.

„Toto rozhodnutie je možno emotívne, no je úprimné. Nie som herec, ktorý to pri podávaní demisie nemyslel úprimne. Naozaj som odchádzal,“ vysvetľuje minister Mičovský. Dodáva, že jeho rozhodnutie zmenili najmä lesníci a poľnohospodári, ktorí ho prosili, aby vo funkcii zotrval. Ďalším z dôvodov stiahnutia demisie je aj návrh koaličných poslancov, ktorí plánujú odčleniť chránené územia od rezortu pôdohospodárstva.

Dôvodom na jeho demisiu bolo podľa jeho slov prevzatie politickej zodpovednosti za to, že presadil do čela Slovenského pozemkového fondu Gabrielu Bartošovú. Tú nedávno obvinili z korupcie. 

Odporúčané
Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri 21. decembra 2022, 18:26

„Uvedomujem si, že tento krok pre mňa nebude politicky pôsobiť dobre. No nie som v tomto kresle na to, aby som tu bol za pekného,“ dodáva minister pôdohospodárstva na záver. 

Odporúčané
Rusov „vytočili“ ukrajinské dresy na Euro 2021. Je na nich mapa Ukrajiny aj s anektovaným Krymom Rusov „vytočili“ ukrajinské dresy na Euro 2021. Je na nich mapa Ukrajiny aj s anektovaným Krymom 7. júna 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia