Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 15:00
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Oddnes môžeš vycestovať do Česka na 24 hodín bez karantény, testu aj registrácie

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Cestovanie do Českej republiky je na základe rokovaní medzi obomi krajinami oddnes jednoduchšie.

Cesta do Českej republiky sa oddnes výrazne zjednoduší. Na základe výsledku dohody medzi oboma krajinami budeš môcť vycestovať do Česka na 24 hodín bez potreby karantény, predkladania negatívneho testu či akejkoľvek registrácie. V statuse na Facebooku o novinke informoval štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus.

„Občania SR/rezidenti v SR môžu cestovať do Česka z akýchkoľvek dôvodov, a to bez povinnosti vyplniť príjazdový formulár pred vstupom do ČR či absolvovať po príchode do Česka izoláciu/PCR test, pokiaľ lehota ich pobytu na území ČR nepresiahne 24 hodín,“ vysvetľuje Klus na sociálnej sieti.

Zmeny platia od 1. júna, pričom zjednodušená bude aj návšteva Česka s cieľom turistiky. Slovensko je síce na českom pandemickom semafore naďalej v červenej fáze, ale rokovania medzi krajinami priniesli želané výsledky.

Odporúčané
Štát spustil čakáreň na vakcínu Sputnik V. Registrácia zatiaľ nefunguje Štát spustil čakáreň na vakcínu Sputnik V. Registrácia zatiaľ nefunguje 1. júna 2021, 14:34

„V prípade preradenia SR na zoznam oranžových krajín, t. j. krajín so stredným rizikom nákazy, bude platiť aj pre občanov SR/rezidentov v SR len povinnosť AG/PCR testu iba pred vstupom do ČR,“ zakončuje. Česko pritom eviduje Slovensko ako krajinu v červenej fáze na základe údajov európskej agentúry ECDC, nie jednotlivých národných automatov či semaforov.

Domov
Zdieľať
Diskusia