Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2021, 20:00
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Matovič sa na Facebooku pochválil 800-eurovou mačkou, ktorú si kúpili do rodiny

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Podľa majetkového priznania však na ňu nemá.

Bývalý predseda vlády Igor Matovič poľavil v komunikácii na sociálnych sieťach, kde mal vo zvyku zverejňovať pracovné oznamy, ale aj zážitky zo súkromného života a útoky na koaličných aj opozičných politikov. Obsah príspevkov zúžil už len na posledné dve disciplíny, pričom včera zverejnil fotku nového prírastku do rodiny. 

Matovičovci si kúpili mačiatko, ktoré minister financií nazval „mačiak“. Pluska upozorňuje, že v tomto prípade ide o nadpriemerne drahé plemeno, ktorého cena sa v prípade výstavného potenciálu pohybuje okolo 800 eur. Túto teóriu potvrdzuje aj Bazoš, kde je podobné mačiatko k dispozícii za 790 eur. Ide o plemeno birma.

Odporúčané
Za Matovičovu „atómovú zbraň“ platíme milióny týždenne, aby sme odhalili pár stoviek pozitívnych prípadov. Ako zmeniť stratégiu? Za Matovičovu „atómovú zbraň“ platíme milióny týždenne, aby sme odhalili pár stoviek pozitívnych prípadov. Ako zmeniť stratégiu? 26. apríla 2021, 17:39

Paradoxne, Igor Matovič má drahú mačku a žiadny majetok. V majetkovom priznaní za rok 2019 nepriznal plat ani nehnuteľnosť, ktorú zjavne využíva na bývanie. Dôvodom je, že v minulosti prepísal svoj majetok na manželku v čase, keď mal problémy s daniarmi, ktorí sa zaujímali o viacero momentov z jeho podnikania.

Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu hovorí, že podľa majetkového priznania je Matovič bezdomovec. Nadácia Zastavme korupciu žiada zmenu podávania majetkových priznaní a ich nezávislú kontrolu. Priznania podávané politikmi v súčasnosti podľa nej nie sú skutočným obrazom toho, čo vlastnia a užívajú. Ich kontrolu považuje za formálnu, pričom systém umožňuje vyhnúť sa jej.

Domov
Zdieľať
Diskusia