Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021, 15:31
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Pellegrini stále nevie, či sa dá zaočkovať. Vraj zatiaľ neurobil osobné rozhodnutie, Remišová chce výber vakcíny pre všetkých

POLITIKA KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Obaja politici sa stretli v diskusnej relácii Na telo.

Peter Pellegrini od začiatku očkovacej kampane pristupuje k vakcinácii rezervovane. Opätovne svoj postoj potvrdil v relácii Na telo v televízii Markíza, kde vyhlásil, že zatiaľ neprijal osobné rozhodnutie, či sa dá zaočkovať aj on sám. Ako predseda politickej strany Hlas-SD však vraj voličom očkovanie odporúča.

Pellegrini v minulosti trval na tom, aby bolo očkovanie výlučne dobrovoľné. V začiatkoch vakcinačnej kampane sa nakazil koronavírusom, a tak si na očkovanie teraz bude musieť počkať. Z pôvodných 90 dní predĺžila nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR platnosť potvrdenia o prekonaní koronavírusu na 180 dní, čím Pellegrini obhajoval, prečo sa zatiaľ on osobne vo veci očkovania ešte nerozhodol.

Peter Pellegrini.
Peter Pellegrini. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Veronika Remišová, ktorá s predsedom Hlasu-SD v relácii diskutovala, tento postoj označila za nevhodný. Obaja sa síce zhodli na tom, že jedine dosiahnutie kolektívnej imunity vyvedie Slovensko z pandémie a vráti život do normálu, no Pellegriniho označila za človeka, ktorý chce frustráciu ľudí predlžovať čo najdlhšie, aby mohol zrealizovať svoje referendum o predčasných voľbách.

Odporúčané
Ako dlho vydrží Hegerova vláda? Až 38 percent Slovákov si myslí, že po pár mesiacoch padne Ako dlho vydrží Hegerova vláda? Až 38 percent Slovákov si myslí, že po pár mesiacoch padne 25. apríla 2021, 13:11

Remišová zdôraznila, že jej prioritou je momentálne dosiahnuť vo vláde zmenu vakcinačného plánu, na základe ktorej by si mohli ľudia vybrať vakcínu. O tejto možnosti už rozprával minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý uznal, že ak to dodávky vakcín a systém očkovania umožnia, v najbližších mesiacoch si obyvatelia Slovenska zrejme budú môcť vakcínu vybrať.

Domov
Zdieľať
Diskusia