Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021, 13:11
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Ako dlho vydrží Hegerova vláda? Až 38 percent Slovákov si myslí, že po pár mesiacoch padne

POLITIKA
Uložiť Uložené

Obyvatelia Slovenska sú momentálne k vláde Eduarda Hegera viac skeptickí ako optimistickí.

V dnešnej relácii Na telo na obrazovkách televízie Markíza sa v diskusii stretli podpredsedníčka vlády Veronika Remišová a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Hlavnou témou relácie sa stala zlepšujúca sa epidemická situácia na Slovensku, na verejnosti však čoraz viac začína rezonovať referendum o predčasných voľbách.

Odporúčané
Vláda znovu predĺži núdzový stav, aby ochránila zdravie a životy obyvateľov, potvrdil premiér Eduard Heger Vláda znovu predĺži núdzový stav, aby ochránila zdravie a životy obyvateľov, potvrdil premiér Eduard Heger 25. apríla 2021, 11:18

Televízia Markíza si preto v agentúre FOCUS objednala prieskum, ktorý sa respondentov spomedzi obyvateľstva pýtal na vládu Eduarda Hegera. Otázka znela, ako dlho podľa nich vydrží Hegerova vláda.

Až 38,3 percenta ľudí si myslí, že vláda vydrží len pár mesiacov, 26 percent opýtaných dáva Hegerovej vláde 1 až 2 roky, trojročnému vládnutiu verí 24,4 percenta respondentov a 11,3 percenta ľudí sa nevedelo vyjadriť.

vláda
Zdroj: Televízia Markíza

Najmenej veria novej vláde voliči strán ĽSNS, Smer-SD či Hlas-SD, kde dáva viac ako 50 percent Hegerovi len pár mesiacov. Na druhej strane najväčšiu dôveru novej vláde vyslovili voliči OĽaNO, z ktorých si až 76 percent myslí, že kabinet vydrží vládnuť do nových volieb.

Voliči SaS veria, že vláda vydrží minimálne 1 až 2 roky, ale 37,7 percenta verí v dokončenie celého riadneho volebného obdobia. Voliči Sme rodina dávajú vláde 1 až 2 roky, voliči Za ľudí prevažne veria v dovládnutie. Zaujímavo vyznieva výsledok voličov Progresívneho Slovenska, spomedzi ktorých až 48,5 percenta opýtaných verí vláde len na pár mesiacov.

Domov
Zdieľať
Diskusia