Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2021, 15:35
Čas čítania 0:29
Jakub Paulík

Sovietsky zväz začiatkom 90. rokov natočil Pána prsteňov. Pozrieť si ho môžeš teraz na YouTube

Sovietsky zväz začiatkom 90. rokov natočil Pána prsteňov. Pozrieť si ho môžeš teraz na YouTube
Zdroj: 5TV – volně k užití
FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV THE KEEPERS
Uložiť Uložené

Od verzie Petera Jacksona má sovietsky Pán prsteňov poriadne ďaleko.

Sovietsky zväz začiatkom 90. rokov natočil vlastnú verziu prvej časti trilógie Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa. The Guardian upozornil na to, že sa televízna inscenácia s názvom Chraniteli (The Keepers) nedávno objavila na Youtube.

Dlhý čas bola pritom skrytá pred očami verejnosti v archívoch Leningradskej televízie, ktorej nástupcom sa stala 5TV. Tá sa ju však nedávno rozhodla pridať na Youtube, kde si ju medzičasom stihlo pozrieť približne milión divákov. Web Ars Technica uvádza, že sovietske Spoločenstvo prsteňov bolo vysielané v televízii iba raz a odvtedy sa po ňom akoby zľahla zem.

Odporúčané
Klaustrofóbia: Ako chlapec som sa zavrel do malej krabice, chytil som panický záchvat. Myslel som si, že umriem, hovorí Samo Klaustrofóbia: Ako chlapec som sa zavrel do malej krabice, chytil som panický záchvat. Myslel som si, že umriem, hovorí Samo 6. apríla 2021, 9:30

V príbehu sovietskej verzie sa okrem Froda, Aragorna, Gandalfa a ostatných známych hrdinov nachádza aj postava Toma Bombadila, ktorú si môžeš pamätať z kníh J. R. R. Tolkiena. Režisér Peter Jackson ju však do svojej oscarovej trilógie nezakomponoval.

1. časť

2. časť 

Domov
Zdieľať
Diskusia