Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2021, 12:34
Čas čítania 0:43
Marián Mauik Biel

LG oficiálne končí s mobilmi

LG oficiálne končí s mobilmi
Zdroj: LG
TECH
Uložiť Uložené

Kedysi jeden z najväčších hráčov na trhu smartfónov nedokázal udržať krok s konkurenciou od Samsungu alebo Xiaomi.

LG sa v posledných mesiacoch rozhodovalo, ako pokračovať so svojou mobilnou divíziou – či ju razantne zmení, predá alebo jednoducho ukončí. Ešte v septembri to vyzeralo nádejne. LG predstavilo unikátny LG Wing s duálnym otočným displejom. Komerčný úspech sa však nedostavil. V januári vraj rokovali s vietnamskou investičnou spoločnosťou Vingroup Co s cieľom predať mobilnú divíziu. Ponúkaná suma však údajne bola prinízka.

Odporúčané
LG Wing je najzaujímavejší smartfón dneška. A prekvapujúco aj pomerne praktický LG Wing je najzaujímavejší smartfón dneška. A prekvapujúco aj pomerne praktický 15. septembra 2020, 9:25

V pondelok zastúpenie kórejskej firmy LG oficiálne oznámilo, že ukončujú ďalšie aktivity v tejto oblasti a stratová mobilná divízia končí. Chcú sa zamerať skôr na komponenty pre elektromobily, smart domácnosť, robotiku a B2B riešenia, ktoré majú predpoklad ziskovosti.

Svoj vývoj a patenty si LG ponecháva a bude ich používať pri vývoji iných mobilných technológií, napríklad 6G sietí. Zamestnancov z mobilnej divízie prerozdelia do iných pobočiek.

Aktuálne ponúkané mobily LG budú predávať naďalej až do vypredania zásob. Nových modelov sa však už nedočkáme.

Ak teraz používaš LG mobil, nič zásadné sa nemení. Aspoň zatiaľ. Firma avizuje, že servis a aktualizácie softvéru bude poskytovať naďalej „na obdobie, ktoré sa bude líšiť podľa regiónov“. Firma predpokladá, že posledné kusy mobilov dodajú na trh do konca júla. Po tomto dátume začnú byť LG smartfóny možno zberateľskými kúskami.

Domov
Zdieľať
Diskusia