Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. marca 2021, 13:40
Čas čítania 0:53
Daniel Mikolášik

Mikas varuje pred Veľkou nocou: Nedopusťme, aby sa zopakovalo to, čo na Vianoce

NEWS
Uložiť Uložené

Ocitli sme sa presne v tej situácii, ktorej sme sa oprávnene desili, tvrdí hlavný hygienik.

Slovensko má nádej, že epidemická situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa môže postupne zlepšiť. Hlavný hygienik SR Ján Mikas v otvorenom liste hovorí, že to závisí od správania občanov počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov.

Odporúčané
Ivana tetuje Lila Wayna, Chrisa Browna či Miu Khalifu: Volajú si ma k sebe domov, často počúvam ich pripravované albumy (Rozhovor) Ivana tetuje Lila Wayna, Chrisa Browna či Miu Khalifu: Volajú si ma k sebe domov, často počúvam ich pripravované albumy (Rozhovor) 28. marca 2021, 14:30


Poukázal na to, že rok pandémie poznačil celú spoločnosť a pôvodne krátkodobé opatrenia sa stali súčasťou našich životov na dlhšie obdobie. Uplynulé mesiace boli podľa slov hlavného hygienika veľmi ťažké, keďže nemocnice sa naplnili pacientmi s ochorením covid-19 a tisícky rodín prišli o svojich najbližších.

Ocitli sme sa presne v tej situácii, ktorej sme sa oprávnene desili, tvrdí Mikas. Najnovšie štatistiky podľa neho dávajú Slovensku dôvod na opatrný optimizmus. „Ukazuje sa, že máme šancu na zmenu k lepšiemu. Je to pre nás po dlhom a ťažkom období povzbudenie. Aby sa pozitívny trend potvrdil, musíme teraz držať spolu a byť disciplinovaní,“ vyzýva.

Domov
Zdieľať
Diskusia