Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. marca 2021, 13:10
Čas čítania 1:25
Marián Mauik Biel

„Požičiavaš“ svoje Netflix konto kamarátom? Onedlho s tým môže byť koniec

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Na obrazovkách televízorov sa pri spustení Netflixu používateľom zobrazí výzva na zakúpenie si vlastného konta.

Dalo sa čakať, že to skôr či neskôr príde. Je verejným tajomstvom, že zdieľanie prihlasovacích údajov na rôzne streamovacie služby je bežná prax. Netflix nie je výnimkou, skôr referenčnou ukážkou, ako sa to robí. Zdá sa, že americká firma to už nechce prehliadať.

Odporúčané
Disney má má už viac ako 100 miliónov platiacich predplatiteľov. Dokázali to za menej ako rok a pol Disney má má už viac ako 100 miliónov platiacich predplatiteľov. Dokázali to za menej ako rok a pol 10. marca 2021, 16:34

Portál The Streamable zverejnil fotografiu obrazovky televízora po spustení Netflixu s informáciami, ktoré mnohých nepotešia. „Ak nežijete s majiteľom tohto účtu, musíte si vytvoriť svoj vlastný účet na pokračovanie pozerania.“ A nasleduje ponuka na registráciu s 30-dňovou bezplatnou skúšobnou lehotou.

V tieto dni sa aj na tvojom televízore môže zobraziť takéto upozornenie
V tieto dni sa aj na tvojom televízore môže zobraziť takéto upozornenie Zdroj: thestreamable.com

Je tu však možnosť, ako pokračovať, ak si majiteľ daného účtu. Majitelia sa musia verifikovať cez kód, ktorý im Netflix pošle na email alebo SMS.

Trochu mätúca je tretia možnosť s odkladom overenia používateľa na neskôr. Zatiaľ sa nepodarilo zistiť, na ako dlho.

Podľa The Streamable sa tieto hlášky zobrazujú zatiaľ len pri spustení Netflixu na smart televízoroch.

Netflix o zdieľaní účtov, samozrejme, vie. Pred dvoma rokmi sa produktový šéf Greg Peters vyjadril, že tento neduh monitorujú a budú hľadať riešenie, ktoré by používateľom vyhovovalo.

Pravdepodobne sa nemusíme obávať nejakých razantných trestov alebo blokovaní.

Zástupcovia Netflixu sa vyjadrujú v štýle, že to je skôr na ochranu používateľov. Aby zistili, či ich kontá nepoužíva niekto cudzí bez ich vedomia.

Ale môže ísť, samozrejme, aj o nenápadné postrašenie menej skúsených používateľov, aby prestali používať susedov účet a kúpili si vlastný.

Nie je to maličkosť. Nedávny prieskum spoločnosti Mindnet Analytics ukázal, že až 54 percent opýtaných zdieľa svoj Netflix účet s niekým, kto nebýva v tej istej domácnosti. Hypoteticky by tak táto streamovacia služba mohla mať o milióny platiacich používateľov viac.

Outside the Wire
Zdroj: Netflix

Čisto prakticky s tým ale veľa nezmôžu. Jediným obmedzením je, že v rovnakom čase môže byť cez rovnaké prihlasovacie údaje aktívny len obmedzený počet zariadení. Pri Basic účte za 8 eur je to len jeden televízor, mobil či počítač. Pri Standard za 10 eur to sú dve zariadenia a pri Premium za 12 eur až štyri rôzne zariadenia súčasne.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Podľa pravidiel používania, ku ktorých dodržiavaniu sa pri registrovaní každý používateľ zaväzuje, je zakázané zdieľať účet mimo domácnosť. Ale skutočne by Netflix chcel zakázať, aby rodič zdieľal účet so svojím potomkom na internáte v inom meste? V čase, keď pribúda atraktívnych streamovacích služieb na hudbu, filmy a dokonca už aj videohry, bude dôležité túto otázku vyriešiť.  

Domov
Zdieľať
Diskusia