Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 9:16
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Krajčí priznal, že je bezmocný. Nevie presadiť tvrdšie opatrenia, ale odstúpiť odmieta

NEWS IGOR MATOVIČ MAREK KRAJČÍ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Marek Krajčí má naďalej podporu Igora Matoviča, a tak sa nechystá podávať demisiu.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí nemá dostatočnú podporu vo vláde ani u hlavného hygienika na sprísňovanie opatrení. Na tlačovej konferencii v utorok večer priznal, že je bezmocný, pretože nevie presadiť tvrdšie pravidlá na hraniciach pre pendlerov.

Odporúčané
Bez testu a karantény. Zanzibar si dovolenkári zo Slovenska zamilovali, lebo tam neveria na koronu a cena je 1 000 eur na týždeň Bez testu a karantény. Zanzibar si dovolenkári zo Slovenska zamilovali, lebo tam neveria na koronu a cena je 1 000 eur na týždeň 7. marca 2021, 12:30

Krajčí navrhoval, aby sa pendleri museli preukazovať negatívnym testom nie starším ako 72 hodín, lenže vo vláde nenašiel pochopenie, a tak sa režim nateraz nemení. Ministerstvo zdravotníctva navrhovalo sprísnenie režimu na hraniciach z dôvodu, aby na Slovensko neboli zavlečené nové varianty koronavírusu, ktoré by mohli spôsobiť ďalšie skomplikovanie epidemickej situácie.

Krajčí
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Krajčí ľudom odkázal, aby necestovali do exotických krajín, pretože juhoafrická mutácia sa podľa neho môže v tejto chvíli šíriť medzi obyvateľmi krajiny, aj keď sa o tom oficiálne nevie. V hre zostávalo opätovné zavedenie štátnej karantény, ale ľudia by po návrate zo zahraničia mohli karanténu tráviť v hoteloch, kde by si pobyt platili z vlastného vrecka.

Odporúčané
Nahnevaný manžel šéfky ŠÚKL zverejnil údajné Matovičove telefónne číslo na Facebooku Nahnevaný manžel šéfky ŠÚKL zverejnil údajné Matovičove telefónne číslo na Facebooku 9. marca 2021, 23:20

Medzitým sa však podľa ministra epidemická situácia mierne stabilizuje a zlepšuje, ale nemôžeme v najbližších týždňoch očakávať zázraky. Krajčí stále odmieta zo svojho postu odstúpiť, keďže podľa vlastných slov má naďalej podporu premiéra Matoviča.

Ľuďom sa ospravedlnil za nefungujúce prihlasovanie na očkovanie, ale poznamenal, že ministerstvo nečakalo až taký veľký nápor na objednávací formulár.

Domov
Zdieľať
Diskusia