Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 9:27
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

Oddnes si po 20.00 vo veľkých obchodných reťazcoch nenakúpiš

Oddnes si po 20.00 vo veľkých obchodných reťazcoch nenakúpiš
Zdroj: TASR - Michal Svítok
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Od dnešného dňa sa treba pripraviť na zmenu pravidiel.

Od 3. marca 2021 platia pre Slovensko nové opatrenia, ktorými sa má znížiť počet nových prípadov koronavírusu. Jedným z nich je aj zákaz nočného vychádzania s určitými výnimkami (napríklad cesta do práce, musíš mať však potvrdenie od zamestnávateľa), ktorý bude platiť od 20.00 do 1.00. 

Podľa zistení Denníka N na toto opatrenie reagujú už aj veľké obchodné reťazce. Tie oddnes zatvoria svoje predajne o 20.00. Nové pravidlá sa týkajú tiež cestovania medzi okresmi.

Doposiaľ si si mohol zájsť na túru aj do červeného okresu, no po novom budeš môcť ísť do prírody len v rámci okresu, v ktorom žiješ. Výnimkou sú Bratislava a Košice. Cieľom je, aby nové opatrenia spomalili šírenie koronavírusu a najmä nových mutácií. Ak sa to nepodarí, čaká nás vypnutie krajiny – absolútne obmedzenie pohybu a tiež zastavenie výroby.

Ďalšie zmeny pravidiel nájdeš v tomto článku:

Odporúčané
Môžem si ísť po ôsmej večer zabehať alebo ísť na pivo ku kamošovi? (otázky a odpovede) Môžem si ísť po ôsmej večer zabehať alebo ísť na pivo ku kamošovi? (otázky a odpovede) 2. marca 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia