Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2021, 6:56
Čas čítania 0:36
Lukáš Čelka

Na pilotov lietadla zaútočila agresívna mačka. Let pre jej vyčíňanie museli preložiť na ďalší deň

Na pilotov lietadla zaútočila agresívna mačka. Let pre jej vyčíňanie museli preložiť na ďalší deň
Zdroj: Wikipedia Commons / @Jvanree
NEWS LIETADLO ÚNOS
Uložiť Uložené

Podľa slov personálu lietadla ich zviera napadlo pol hodinu po vzlietnutí.

Sudánski piloti zažili v lietadle viac než bizarnú príhodu. Počas stredajšieho letu z Chartúmu do katarskej Dohy na nich zaútočila agresívna mačka. Personálu sa ju nepodarilo odchytiť, a tak boli nútení vrátiť sa s celým strojom späť na letisko, upozornil portál TV Noviny.

Podľa slov pilotov spoločnosti Sudanese Tarco ich zviera napadlo polhodinu po vzlietnutí. Domnievajú sa, že sa mačka do kokpitu dostala počas upratovania - čiže v čase, keď bolo lietadlo zaparkované v hangári.

Odporúčané
Respirátory FFP2 a KN95. Aký je medzi nimi rozdiel? Respirátory FFP2 a KN95. Aký je medzi nimi rozdiel? 26. januára 2021, 12:11

Napriek snahe mačku odchytiť a pokračovať v lete sa lietadlo plné pasažierov muselo vrátiť na letisko a jeho odlet presunuli na ďalší deň. Bezpečnostné predpisy nariaďujú v takomto prípade lietadlo otočiť a pristáť.

Nebolo to prvýkrát

V roku 2004 posádka belgického lietadla zažila podobný prípad. Lietadlo museli otočiť naspäť na bruselské letisko potom, ako na letušku zaútočila agresívna mačka, ktorá ušla z klietky umiestnenej v batožinovom priestore. Vyplašené zviera si to namierilo do priestorov, kde sa v tom čase podávalo jedlo.  

Domov
Zdieľať
Diskusia