Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2021, 19:17
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Vakcínu Sputnik V na vláde neschválili. Nákup vetovala strana Za ľudí

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa premiéra Matoviča je vakcína Sputnik V veľmi kvalitná.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí a premiér Igor Matovič sa po rokovaní vlády vyjadrili k aktuálnej pandemickej situácii na Slovensku. „Máme tu obrovskú prevalenciu britskej mutácie,“ upozornil na úvod minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Odporúčané
Naše personálne kapacity už nepostačujú a zdravotníci sú vyčerpaní, uviedla košická nemocnica. Vítajú pomoc zo zahraničia Naše personálne kapacity už nepostačujú a zdravotníci sú vyčerpaní, uviedla košická nemocnica. Vítajú pomoc zo zahraničia 18. februára 2021, 17:14

Z toho dôvodu na rokovaní vlády navrhol, aby Slovensko objednalo ruskú vakcínu Sputnik V. Koaličný partner strana Za ľudí podľa jeho slov však tento návrh vetovala. Šéfka strany Za ľudí už pred rokovaním avizovala, že očkovanie vakcíny Sputnik V bez registrácie od Európskej agentúry pre lieky (EMA) nepodporí. „Tak, ako sme čakali pri iných vakcínach na schválenie EMA, tak by sme mali čakať aj v tomto prípade,“ myslí si.

Domov
Zdieľať
Diskusia