Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2021, 17:14
Čas čítania 0:50
Jakub Paulík

Naše personálne kapacity už nepostačujú a zdravotníci sú vyčerpaní, uviedla košická nemocnica. Vítajú pomoc zo zahraničia

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO MAĎARSKO POĽSKO RAKÚSKO
Uložiť Uložené

„V núdzi poznáš priateľa,“ píše štátny tajomník rezortu zahraničia Martin Klus. Pomoc nám ponúkli Poľsko, Rakúsko aj Maďarsko. Je možné, že sa pridajú aj ďalšie európske krajiny.

Na začiatku pandémie sme slovami premiéra Igora Matoviča boli „premiantmi Európy“, aktuálne sa však už dlhý čas brodíme lockdownom a čísla prípadov napriek tomu veľmi neklesajú. Veľkým rizikom sú momentálne aj mutácie koronavírusu.

Žiaľ, nové mutácie koronavírusu sa šíria rýchlejšie a spôsobujú nárast počtu nakazených aj ďalší tlak na už teraz mimoriadne preťažené nemocnice. Nevyhnutne preto potrebujeme najmä pomoc zdravotníkov,“ napísal na Facebooku Martin Klus, štátny tajomník rezortu diplomacie.

Odporúčané
Treba sa báť očkovania? Boli sme sa pozrieť ako to funguje vo vakcinačnom centre Treba sa báť očkovania? Boli sme sa pozrieť ako to funguje vo vakcinačnom centre 16. februára 2021, 9:32

Vláda sa pre zlý stav pandémie na Slovensku rozhodla schváliť žiadosť o aktiváciu mechanizmu civilnej ochrany Európskej únie, po ktorej sa nám ihneď ozvali susedné krajiny. „Pomoc nám už ponúklo Rakúsko, Poľsko a podľa vyjadrení na včerajšom stretnutí v Krakove sú pripravení pomôcť nám aj Maďari,“ informoval Klus.

Domov
Zdieľať
Diskusia