Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 13:06
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Matovič: Prezidentke neodpisujem na SMS? O stretnutie som ju žiadal v decembri, ale odmietli ma

NEWS EMMANUEL MACRON IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády vysvetľoval, prečo nekomunikuje s prezidentkou, ale aj to, o čom sa bavil s francúzskym prezidentom Macronom.

Predseda vlády Igor Matovič v stredu navštívil Francúzsko, kde rokoval s prezidentom Emmanuelom Macronom. Obaja predstavitelia svojich krajín mali prejavy aj pred médiami, kde Macron rozprával o spolupráci na európskej úrovni, zatiaľ čo Igor Matovič spomínal na svoju predvolebnú návštevu Cannes, kde má vilu bývalý minister financií Ján Počiatek.

Odporúčané
„Ďakujem za jednoduchosť,“ povedal Matovičovi prezident Macron, keď mu vysvetľoval, ako sa nechal ostrihať mladšou dcérkou „Ďakujem za jednoduchosť,“ povedal Matovičovi prezident Macron, keď mu vysvetľoval, ako sa nechal ostrihať mladšou dcérkou 4. februára 2021, 7:40

Po návšteve vo Francúzsku však Matovič nechcel prezradiť, čo s Macronom rozoberali, informuje Denník N. V Rádiu Expres tajomne poznamenal len toľko, že sa s francúzskym prezidentom rozprávali o „jednej veľmi zaujímavej téme“, ale odmietol konkretizovať, o čom konverzovali. Vraj keby tému čo i len naznačil, tak by všetci hneď vedeli, o čo išlo.

Tajomný Igor Matovič: Nemôžem prezradiť, o čom som sa bavil s Macronom
Zdroj: TASR/AP

Matovič sľúbil, že sa s Macronom dohodli na približne mesačnom období, kedy sa tajomnou témou budú zaoberať a potom spoločne informujú verejnosť. Nevedno tak, na čo premiér narážal, ale samotný Macron vo svojom príhovore pri príležitosti slovenskej návštevy vyzdvihol mimo iné aj Matovičovu ambíciu a snahu čo najviac testovať obyvateľstvo na koronavírus.

Odporúčané
Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) 3. februára 2021, 14:30

Na margo textových správ od prezidentky, na ktoré jej vraj neodpovedá, skonštatoval, že sa s ňou chcel minulý rok v decembri stretnúť, ale nepochodil. Jeho žiadosť o stretnutie mali odmietnuť. Prezidentskému palácu preto odkázal, aby mu prestal posielať odkazy cez médiá a najskôr sa vždy porozprávali v súkromí.

Domov
Zdieľať
Diskusia