Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 12:29
Čas čítania 1:01
Adam Novosad

Muž v roku 2013 nechtiac vyhodil harddisk s Bitcoinom, ktorý má dnes hodnotu 200 miliónov eur. Chce ho nájsť a štvrtinu darovať

NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

James Howells sa svoj Bitcoin snaží zúfalo nájsť už dlhé roky.

James Howells vyhodil v roku 2013 svoj harddisk, na ktorom mal uložených 7 500 Bitcoinov. Medzitým sa z neho stala známa tvár, pretože v z zúfalej snahe získať svoje kryptomeny naspäť viackrát poskytol rozhovory médiám, ale vytvoril štedrú ponuku aj samotnému mestu Newport, píše BBC.

V meste Newport totiž svoj harddisk vyhodil, a tak s najväčšou pravdepodobnosťou skončil na miestnej skládke odpadu. James Howells tak prišiel s novou ponukou. Aktuálne mestu ponúka, že až 25 percent z hodnoty stratených Bitcoinov daruje do mestského fondu na pomoc s následkami koronavírusu.

V súčasnosti pritom hodnota stratených Bitcoinov dosahuje viac ako 220 miliónov eur, a tak by štvrtina z tejto sumy predstavovala takmer 60 miliónov eur ako dar. Howells tvrdí, že keby mu mesto konečne dovolilo skládku odpadu prehľadať, tak by peniaze okamžite daroval bez zbytočných otázok navyše.

Domov
Zdieľať
Diskusia