Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 23:12
Čas čítania 1:04
Lukáš Čelka

Američan si do žily pichol vývar z halucinogénnych húb: V krvi mu začali huby rásť

NEWS DROGY
Uložiť Uložené

Netradičnú aplikáciu drogy napokon prežil.

Tridsaťročný muž z americkej Nebrasky našiel netradičný spôsob, ako aplikovať „magické huby“ (pozn. redakcie halucinogénne huby). Rozhodol sa podať si ich injekčne, čo spôsobilo, že mu začali huby rásť  priamo v krvi a zlyhali mu orgány, informoval o tom portál IflSience.

Muža previezli do nemocnice krátko na to, ako si jeho rodina všimla, že koná zvláštne a zmätkuje. Podľa prípadovej štúdie v časopise Journal of the Academy of Consultation-Liaison Psychiatry mal muž bipolárnu poruchu a lekári zistili, že neužíval svoje lieky, a tak prežíval sériu depresívnych epizód.

Odporúčané
Porotca nemeckej Superstar prirovnal opatrenia proti koronavírusu k nacistickým koncentračným táborom, zo šou ho vymazali Porotca nemeckej Superstar prirovnal opatrenia proti koronavírusu k nacistickým koncentračným táborom, zo šou ho vymazali 13. januára 2021, 19:11

Podľa slov jeho rodiny sa muž počas jednej zo svojich epizód pokúsil preskúmať spôsoby, ako znížiť príjem opiátov, ktoré mu predpísali lekári a dočítal sa, že psilocybín, ktorý sa nachádza v halucinogénnych hubách, mu môže pomôcť aj pri úzkosti a depresii.

Muž však nepochopil správne ich aplikáciu, čo ho dostalo do vážných zdravotných problémov. Hoci jedna štúdia naozaj potvrdila, že huby pomohli onkologickým pacientom, ktorí trpeli záchvatmi depresie, neznamená to, že im boli podávané injekčne.

Muž postupoval pri výrobe jeho „magickej“ vakcíny na úzkosť tak, že najprv halucinogénne huby uvaril vo vode a pred vpichnutím vyvarenú tekutinu prefiltroval cez vatový filter. O pár dní bol už nevládny, začal zvracať krv, trpel hnačkami a dostal aj žltačku.

Huby v jeho krvi začali rásť

Podľa portálu sa v lekárskej správe uvádza, že lekári po sérii testov objavili v jeho krvi rastúce huby. Tie mu poškodili pečeň a obličky, kvôli čomu začali zlyhávať aj jeho ďalšie orgány. 

Lekári ho museli napojiť na pľúcny ventilátor a jeho krv prefiltrovali na toxíny. Po 22 dňovej hospitalizácii mu predpísali antibiotiká a antimykotickú liečbu. Američan sa po prepustení lieči aj v týchto dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia