Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2020, 20:07
Čas čítania 0:51
Lukáš Čelka

Za 7 dní previezli z najpostihnutejších nemocníc až 12 pacientov na umelej pľúcnej ventilácii, tvrdí štátny tajomník Stachura

NEWS
Uložiť Uložené

Podľa slov štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva, nie je Slovensko jediná krajina, kde sú nemocnice odkázané na solidaritu medzi sebou.

Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva, Peter Stachura na svojom Facebooku informoval, že za posledných 7 dnípreviezli z najpostihnutejších nemocníc až 12 pacientov na umelej pľúcnej ventilácii. „Prostredníctvom operačného strediska pre transporty pacientov zabezpečujeme prevozy z najviac postihnutých nemocníc do okolia. Aspoň tak si môžu aspoň nachvíľu vydýchnuť,“ píše Stachura vo svojom príspevku.

Odporúčané
Virologička: Keď jeden odborník povedal, že netušíme, čo budú vakcíny proti koronavírusu obsahovať, skoro som spadla zo stoličky Virologička: Keď jeden odborník povedal, že netušíme, čo budú vakcíny proti koronavírusu obsahovať, skoro som spadla zo stoličky 20. novembra 2020, 9:28

Štátny tajomník sa touto cestou poďakoval všetkým, ktorí sa transporte pacientov podieľali, či už lekárom, sestrám, Záchrannej zdravotnej službe alebo koordinátorom. Stachura tvrdí, že Slovenské nemocnice, nie sú jediné, ktoré sa nachádzajú v tejto situácii. Podľa jeho slov sú na solidaritu medzi jednotlivými nemocnicami odkázaní napríklad aj Nemci.

Domov
Zdieľať
Diskusia