Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2020, 10:53
Čas čítania 1:06
Jakub Paulík

Záborská sa teší z otvorených kostolov. Bittó Cigániková tvrdí, že ide o lobing cirkvi, na ktorý môžu doplatiť ľudia životom

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Anna Záborská považuje otvorené kostoly za dôležité.

Zatiaľ čo vláda sprísňuje opatrenia a zavádza čiastočný zákaz vychádzania, účasť na bohoslužbách patrí medzi výnimky. Anna Záborská z Kresťanskej únie, ktorá sa dostala do parlamentu cez OĽaNO, považuje za dôležité, že kostoly zostanú otvorené aj cez Vianoce.

Práve v takýchto ťažkých chvíľach potrebujeme duchovnú silu a povzbudenie. Nádej a svetlo do tmy, v ktorej sa teraz nachádzame. Koniec-koncov, to je podstata Vianoc, stretnutie Boha s človekom,“ napísala na Facebooku. Uvedomuje si však, že sa aj v kostole môžu ľudia nakaziť, a preto vyzvala ľudí k zodpovednosti.

Na jej slová promptne reagovala predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová. Záborskú kritizovala za to, že sa teší otvoreným kostolom pri, ktorých podľa líderky PS hrozia „masové stretnutia počas vianočných omší“.

Odporúčané
VIANOČNÝ LOCKDOWN: Do obchodu len po základné potreby, no otvorené zostávajú kostoly aj vleky. Zákaz vychádzania má veľa výnimiek VIANOČNÝ LOCKDOWN: Do obchodu len po základné potreby, no otvorené zostávajú kostoly aj vleky. Zákaz vychádzania má veľa výnimiek 16. decembra 2020, 16:32

Bihariová si myslí, že sme na Slovensku zaviedli „hybridne mačkopsovitý, povinne nepovinný lockdown“ a vytvorili dve nové „ľudské práva“ – právo na lyžiarsky vlek a právo na cestu na bohoslužbu. „Buďme však rozumnejší ako pani Záborská a venujme čas, pozornosť a myšlienky bohu bez toho, aby sme tým ohrozovali seba aj iných,“ odkázala na záver.

Domov
Zdieľať
Diskusia