Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2020, 22:22
Čas čítania 1:13
Lukáš Čelka

Na posledné dni Trumpovho vedenia bolo naplánovaných päť popráv odsúdencov: Prvá z nich prebehla už včera

NEWS
Uložiť Uložené

Hoci vrah svoj čin oľutoval už veľakrát, pred súdom mu to nepomohlo.

Hoci mnoho ľudí bojovalo o udelenie milosti pre Brandona Bernarda, ich snahy boli márne. Najvyšší súd USA prosby o milosť odmietol a 40-ročný vrah bol včera popravený. Stal sa tak najmladším páchateľom, ktorého federálna vláda popravila za posledných takmer 70 rokov, informoval o tom portál BBC.

Bernarda odsúdili za vraždu z roku 1999, ktorú spáchal ešte ako tínedžer. V tom čase mal spolu s ďalšími, približne rovnako starými kamarátmi, napadnúť pár Todda a Stacie Bagley a prinútiť ich nastúpiť si do kufra ich auta. Pár mali zastreliť a auto následne zapáliť.

Tento čin Brandon verejne oľutoval už niekoľkokrát, spravil tak aj v jeho posledných slovách pred popravou. „Je mi ľúto. To sú jediné slová, ktoré môžem povedať. Tieto slová úplne vystihujú to, ako sa cítim teraz, ale aj ako som sa cítil v ten deň,"  povedal Brandon podľa tesne pred smrťou.

Brandonova poprava je len jednou z ďalších piatich chystaných popráv, ktoré sa majú uskutočniť v posledných dňoch Trumpovho vedenia krajiny. „Trump by sa tak stal americkým prezidentom, ktorý za posledné storočie dohliadal na najviac popráv,“ uviedlo BBC vo svojom článku.

O Brandonovu milosť bojovala aj Kim Kardashian 

Prezidenta vyzvali desaťtisíce ľudí, aby Brandonovi udelil milosť. Medzi nimi boli aj senátori 

Richard J. Durbin a Cory Brooker a poprední právnici. K povedomiu o Brandonovom príbehu prispela aj Kim Kardashian, ktorá v deň jeho popravy  zaspamovala celý svoj Twitter touto témou. „Mohla by som pokračovať v rozprávaní  o tom, aký bol Brandon úžasný človek. Viem, že opustil túto zem s pocitom podpory, lásky a mieru,“ napísala Kardashian v tweete po vrahovej smrti.

Domov
Zdieľať
Diskusia