Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 12:21
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Lučanský o úplatku 510 000 eur: Preboha, to je toľko peňazí, že by som s nimi musel kúriť

NEWS
Uložiť Uložené

Policajný exprezident nazýva „zmrdmi“ dvoch svedkov, ktorí proti nemu svedčia.

Milan Lučanský sa pred Špecializovaným trestným súdom bránil niekoľkými základnými argumentmi a vinu popiera. Vyplýva to z informácií portálu noviny.sk, ktorý vychádza z toho, čo bývalý policajný prezident povedal v rámci výpovede. 

Podľa obvineného Milana Lučenského sa na neho dvaja ďalší obvinení – policajný funkcionár Norbert Paksi a podnikateľ František Böhm – dohodli a on sám nikdy žiadny úplatok neprijal. Policajný exšéf oboch označuje za „zmrdov“. Situáciu s úplatkami si vysvetľuje tak, že keď mal Böhm posielať peniaze Lučanskému cez Paksiho, Paksi si ich nechával. 

„Vychádza mi to tak, že na mňa vyberal od Böhma peniaze, ktoré si nechával. Preto na Böhma nikdy nedal číslo a vždy bol ako sprostredkovateľ stretnutí. Asi sa bál, že by sa ma sám Böhm možno spýtal, že či som spokojný s financiami, ktoré mi mal poslať,” vysvetľuje Lučanský svoju teóriu toho, ako sa jeho meno dostalo do korupčnej schémy. 

Odporúčané
Aktualizované: Ľudovít Makó nemá za usvedčenie zločineckej skupiny pozastavené trestné stíhanie Aktualizované: Ľudovít Makó nemá za usvedčenie zločineckej skupiny pozastavené trestné stíhanie 8. decembra 2020, 7:35

Milan Lučanský tvrdí, že úplatok 510-tisíc je astronomická suma, ktorú by ani nedokázal minúť. „Tam je napísané 510 tisíc! Preboha, to je toľko peňazí, že by som s nimi musel kúriť,“ vyhlásil podľa noviny.sk pred sudkyňou Špecializovaného trestného súdu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia