Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2020, 14:25
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Gröhlingova trpezlivosť pri otváraní škôl je na konci. Nesplnil zadanie, jediná možnosť je masívne testovanie, odkazuje Krajčí

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Názory ministrov školstva a zdravotníctva sa výrazne líšia.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí tvrdí, že školy bude môcť štát otvoriť len v prípade, že sa opäť na Slovensku začne masívne testovanie antigénovými testami. Minister Krajčí nerozumie návrhu šéfa rezortu školstva, ktorý včera predstavil plán, v rámci ktorého navrhuje pretestovanie len určitého počtu žiakov.

Krajčí povedal, že minister Branislav Gröhling „nesplnil úlohu“, ktorú dostal. „Dostal iné zadanie, aby pomohol s celoplošným testovaním,“ vyhlásil pred rokovaním ústredného krízového štábu Marek Krajčí.

Göhling si myslí, že pretestovať všetkých žiakov, rodičov aj učiteľov nie je možné, preto v spolupráci s epidemiológmi navrhli hranicu 70 %. Nemá však jasno v tom, aký by bol kľúč a kto by patril do týchto 70 %. 

Šéf rezortu školstva zároveň povedal, že jeho trpezlivosť je na konci. „Zlom mojej trpezlivosti je na konci, uvidíme, ako sa k tomu postaví štáb,“ povedal. Na otázku, čo to znamená, odpovedal, že nemá v pláne odchádzať zo svojho postu, odpoveď by však verejnosť mala dostať už čoskoro. Teatrálny prístup k riešeniu problémov s otváraním škôl však odmieta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia