Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 17:20
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Fico opäť vyťahuje Georgea Sorosa. Vraj zaplatil analýzu v prospech Matoviča a odobril krádež 50 miliónov za antigénové testy

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Poslanec a bývalý premiér zároveň spochybňuje analýzu Transparency International Slovensko, ktorá v posledných dňoch skonštatovala, že nákup bol v poriadku.

Robert Fico naďalej tvrdí, že zmluva na nákup antigénových testov, ktoré použili pri celoplošnom testovaní, je nezákonná. „Firma Eurolab Lambda hrubo porušila zákon o verejnom obstarávaní. Spoločnosť mala dlžobu v Sociálnej poisťovni a nemohla byť vo verejnej súťaži. Klamala však, že dlh voči poisťovni nemá,“ skonštatoval Robert Fico. Šéf Smeru zároveň upozornil, že ide o malú trnavskú firmu a pri obstarávaní uspela, aj keď nedala najlepšiu ponuku. „Firma má aj jasné prepojenie na vládnych politikov," tvrdí Fico.

Odporúčané
Antigénové testy za 50 miliónov sme nakúpili výhodnejšie ako zahraničie, podvody „na Kičuru“ sa nekonali Antigénové testy za 50 miliónov sme nakúpili výhodnejšie ako zahraničie, podvody „na Kičuru“ sa nekonali 14. novembra 2020, 11:02

Poslanec a bývalý premiér zároveň spochybňuje analýzu Transparency International Slovensko, ktorá skonštatovala, že nákup bol v poriadku. TIS tvrdí, že Slovensko testy nakupovalo lacnejšie ako mnohé okolité krajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia