Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Sobota 5. 12. 2020 meniny má Oto

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Kultúra - Architektúra
0
Richard Balog
24. október 2020, 10:45
Čas čítania: 0:36
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Slovenskí architekti ti ukážu, ako si poradili s rekonštrukciou zanedbaného bytu

Výhľad na Kuchajdu, Kamzík a Karpaty sú len čerešničkou na torte tohto bývania od PLUSMINUSARCHITECTS.

Richard Balog
24. október 2020, 10:45
Čas čítania: 0:36
Slovenskí architekti ti ukážu, ako si poradili s rekonštrukciou zanedbaného bytu
Zdroj: Maroš Fečík
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Rekonštrukcia, ktorá sa podarila až nad očakávania dobre, ale architektom dala poriadne zabrať. Skúsený tandem Maroša Fečíka a Filipa Kandravého premenili zanedbaný 4-izbový byt neďaleko jazera Kuchajda na nadčasové bývanie s príjemnou atmosférou.  

 

Byt s výmerou 124 metrov štvorcových v polyfunkčnom dome z roku 2007 vznikol nešťastným spojením 2 menších obytných jednotiek. 

 

 

Architekti z ateliéru PLUSMINUSARCHITECTS byt kompletne očistili od nenosných konštrukcií, podláh a tiež (ne)vkusu. Nechali len nosný skelet s obvodovými múrmi, čím sa priestor začal podobať požiadavkám nových majiteľov. Nanovo usporiadali izby aj funkčné zóny a schovali všetko, čo nemá byť na očiach návštevníkov. 

 

NAČÍTAŤ ČLÁNOK BEZPLATNE
Predplať si REFRESHER+ a získaj ďalšie výhody

Tento článok dočítaš bezplatne, no s predplatným REFRESHER+ získaš prístup ku viac ako 1474 zamknutým článkom a dostaneš ďalšie benefity.

VIAC O PREDPLATNOM
Kedykoľvek ho jednoducho zrušíš
Už od 1.99 € mesačne
S REFRESHER+ môžeš získať tieto benefity
VIAC

Tým vzniklo plne vybavené krídlo rodičovskej spálne, do koncepcie architekti navyše pridali pracovňu a tiež detskú izbu.  Zmenili aj celý dispozičný koncept kuchyne, ktorá sa po novom viac otvára k obývacej miestnosti. 

 

Neutrálnu monochromatickosť podkladových vrstiev dopĺňa rôznorodosť štruktúr a textúr použitých materiálov, z ktorých môžeme spomenúť dubové a jaseňové drevo, betón, nerez, tehlu či kožu. Lepšiu predstavu o tejto rekonštrukcii si urobíš vďaka sérií záberov od spoluautora tohto projektu. 

 

Zobraziť galériu 29 galeria

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Zdroj: plusminusarchitects.comFoto: Maroš FečíkNáhľadový obrázok: Maroš Fečík Tagy: Bratislava (Slovenská republika), PLUSMINUSARCHITECTS
Pridaj sa k tým, ktorí nás podporili. Predplať si R+ VIAC
Ohodnoť článok
27
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.