Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2020, 21:32
Čas čítania 1:19
Adel Ghannam

Prokurátor, ktorý obžaloval Kotlebu: Je to víťazstvo všetkých slušných ľudí na Slovensku

POLITIKA
Uložiť Uložené

Prokurátor Honz vyšiel z pojednávacej miestnosti s úsmevom na tvári ukazujúc V ako víťazstvo.

„Po 15 rokoch od zrušenia politickej strany Slovenská pospolitosť - národná strana sa konečne Slovenská republika dočkala rozsudku voči vrcholnému predstaviteľovi extrémizmu," myslí si prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáš Honz. Informujú o tom Aktuality.sk. Honz podal obžalobu na Kotlebu za odovzdávanie šekov na 1488 eur ešte v októbri minulého roku. Víťazstvo Úradu špeciálnej prokuratúry považuje Honz za víťazstvo všetkých slušných ľudí na Slovensku. „Je to odkaz pre všetkých demokraticky zmýšlajúcich ľudí na Slovensku, že sa súdy a prokuratúra zastanú obetí extrémizmu, násilia, rasovej nenávisti, fašizmu a neonacizmu,” doplnil.

Za odovzdávanie šekov s nacistickým symbolom odsúdila Kotlebu samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ružena Sabová na štyri roky a štyri mesiace odňatia slobody.  Marian Kotleba podľa Sabovej spáchal trestný čin založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Štvorročný trest si Kotleba podľa Honza zaslúžil. Rozsudok je neprávoplatný a tak do väzenia nastúpi iba ak mu senát Najvyššieho súdu rozsudok potvrdí.

Domov
Zdieľať
Diskusia