Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2020, 14:16
Čas čítania 0:42
Adel Ghannam

Instagram bude schovávať urážlivé komentáre. Firma chce zabrániť šikane

TECH INSTAGRAM KYBERŠIKANOVANIE
Uložiť Uložené

Nová funkcia sa testuje už dnes.

Instagram začne automaticky skrývať potenciálne urážlivé komentáre v snahe potlačiť kyberšikanu. Informuje o tom CNN.


Dcérska firma Facebooku uviedla, že bude skrývať komentáre podobné tým, ktoré nahlasovali užívatelia v minulosti. Diať by sa to malo skrz umelú inteligenciu, ktorá by mala vedieť identifikovať šikanu a obťažovanie v komentároch. Začať s testovaním by mal  Instagram už dnes. 

Odporúčané
Slovenskí stredoškoláci streamovali, ako ich spolužiačka takmer vykonala veľkú potrebu do umývadla. Čo znamená #TotoSomJa? Slovenskí stredoškoláci streamovali, ako ich spolužiačka takmer vykonala veľkú potrebu do umývadla. Čo znamená #TotoSomJa? 5. októbra 2020, 9:19

Užívatelia mimoriadne populárnej appky by mali po novom mať možnosť zobraziť skryté komentáre, ak budú mať záujem. 

Nová funkcia prichádza potom, čo sa riaditeľ firmy Adam Mosseri nechal počuť, že chce bojovať proti kyberšikane. Jedno z prvých opatrení, ktoré zaviedol bol nástroj zvaný “Restrict”. Ten umožnil užívateľom, aby si vybrali profil, ktorého komentáre bude zobrazovať iba ich autorovi. Instagram tiež pridal funkciu, ktorá ľudí vyzve predtým, než napíšu hanlivý komentár. 

Domov
Zdieľať
Diskusia