Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Puori.
13. októbra 2020, 11:43
Čas čítania 3:09
Sponzorovaný obsah

Spoločnosť vytvorila doplnky stravy s dôrazom na dôležité vitamíny a minerály pre vegánov

ZDRAVIE VEGÁNSTVO ZDRAVIE
Uložiť Uložené

V spolupráci s expertmi na vegetariánsku a rastlinnú stravu vznikla rada vegánskych doplnkov výživy.

Aj pri vyváženej strave musíme mnohokrát dopĺňať rôzne minerály a vitamíny, ktoré nedokážeme prijať v takom množstve, ako by sme potrebovali. Výnimkou nie sú ani vegáni a ľudia, ktorí sa rozhodli obmedziť živočíšnu stravu. Zorientovať sa v doplnkoch výživy však môže byť náročné.

Spoločnosť Puori sa preto rozhodla, že vytvorí ideálne doplnky výživy pre vegánov a na spoluprácu si prizvali jeden z najznámejších vegetariánskych párov. O kompletný balíček s touto vegánskou radou práve prebieha súťaž, o ktorej sa viac dozvieš v článku. 

Vegáni by nemali zabúdať na doplnky výživy

Hovorí sa o tom všade. Akí sú vegáni slabí a ako im chýba železo z mäsa a živočíšnych produktov. Aj napriek tomu, že vegán konzumuje obrovské množstvo rastlinnej stravy, ktorá je bohatá na živiny, stále môže mať niektorých nedostatok.

Nemusí ísť nevyhnutne len o vegánov. Čoraz viac ľudí mení svoje stravovacie návyky a prechádza na rastlinnú stravu, prípadne obmedzuje tú živočíšnu. V začiatkoch môže byť pre niektorých ťažké nájsť v rastlinnej strave živiny, ktoré doteraz prijímali zo živočíšnej stravy. Tu dokážu pomôcť správne zvolené doplnky. 

Napríklad o dôležitosti vitamínu B12 hovorí aj táto štúdia. Vitamín B12 je dôležitý  vode rozpustný vitamín, ktorý sa používa pri tvorbu červených krviniek. Prirodzene sa nachádza v potravinách, ako sú vajcia, ryby a červené mäso, najmä v orgánoch, ako je pečeň. Aj keď sú niektoré jedlá bez mäsa obohatené o B12, nie je nezvyčajné, že niekto, kto má rastlinnú stravu, má nedostatok vitamínu B12.

Spojili sa so svetoznámym vegánskym párom, aby vytvorili ideálny doplnok výživy pre vegánov
Zdroj: Puori

Výskumy naznačujú, že fermentované sójové výrobky, ako napríklad tempeh, morské riasy a niektoré huby (napr. Shiitake), môžu obsahovať veľmi malé množstvo B12, ale aby ste splnili vaše každodenné potreby, musíte ich zjesť veľké množstvo. Pre lepšiu predstavu, 100 g húb shiitake obsahuje iba 1,3–12,7 μg / 100 g suchých húb.

Ako to celé začalo

Značka Puori vznikla ako väčšina iných značiek. Jej zakladatelia Julius a Oliver nevedeli na trhu nájsť rybí olej Omega-3, ktorý by nezapáchal a nechutil po rybe, tak sa rozhodli vyrobiť si ho sami. Vtedy pochopili, že na kvalite produktu aj jeho účinnosti záleží, a tak sa ich portfólio produktov začalo rozrastať. 

Nie nadarmo názov značky pochádza zo slov Pure Origins, čo v preklade znamená čistý pôvod. Rozhodli sa prinášať na trh doplnky výživy, ktoré pochádzajú z vysoko kvalitných prírodných zdrojov. Každá dávka ich produktu prechádza programom Clean Label Project®, čo sú testy, vďaka ktorým môžeš vidieť z akých ingrediencií akej kvality doplnky pochádzajú. 

Doplnky výživy vytvorené v spolupráci so známymi blogermi

Kto môže vedieť najlepšie, čo vegáni naozaj potrebujú, ak nie práve dlhoroční popularizátori vegetariánskej a rastlinnej stravy? Puori sa preto rozhodlo pri vytváraní novej rady doplnkov výživy určenej vegánom spojiť so svetoznámym vegánskym párom, známym pod názvom Green Kitchen Stories

Za oceňovaným blogom a aplikáciou s týmto názvom stoja David Frenkiel a Luise Vindahl. Švédsko-dánsky pár robí osvetu vegetariánstvu nielen prostredníctvom svojich receptov už niekoľko rokov. Za ten čas si našli tisícky fanúšikov z celého sveta. 

Sú autormi piatich najpredávanejších vegetariánskych kuchárskych kníh vydaných vo viac ako 15 jazykoch. So spoločnosťou Puori vytvorili rad vegánskych doplnkov výživy, ktoré sa hodia nielen nadšencom rastlinnej stravy.

O vegánske produkty Puori v hodnote 330 € môžeš súťažiť na tomto odkaze

Puori V – Multi Vitamín a Minerály

Keďže obsahuje komplex 13 základných vitamínov a 9 minerálov, hodí sa ako doplnok stravy nielen vegánom. Vitamíny a minerály obsiahnuté v Puori V sú vysoko vstrebateľné, preto stačí užívať jednu kapsulu denne. 

Obsahuje napríklad vitamín B1, ktorý prispieva k správnej činnosti srdca. Vitamín A, D, C, B6, B12 a minerály ako zinok, železo či selén, ktoré prispievajú k správnemu fungovaniu imunitného systému. Ďalší rad B vitamínov obsiahnutý v doplnku napomáha k znižovaniu únavy. 

Kapsule Puori V sú zafarbené koncentrátom z fialovej mrkvy
Kapsule Puori V sú zafarbené koncentrátom z fialovej mrkvy Zdroj: Puori

Puori B12 Berry Booster

Vitamín B12 sa až na malé výnimky nachádza prevažne v živočíšnej strave, preto je veľmi dôležitým doplnkom, pre ľudí, ktorí preferujú rastlinnú stravu, alebo obmedzujú živočíšne produkty. Puori chcelo urobiť dopĺňanie živín príjemnejším, preto ho prináša v prášku, ktorým si môžeš posypať kašu alebo jogurt. 

Výživový doplnok je vyrobený zo severských čučoriedok, ktoré majú vysoký obsah flavonoiodov - prírodných antioxidantov. Vitamín B12 pomáha napríklad k normálnemu fungovaniu nervového systému, znižovaniu únavy a vyčerpania, tiež je dôležitý pri normálnej tvorbe červených krviniek a mnoho ďalších. 

Spojili sa so svetoznámym vegánskym párom, aby vytvorili ideálny doplnok výživy pre vegánov
Zdroj: Puori

Puori PB - Plant Protein Booster

Ide o vegánsky proteín obohatený o vápnik vytvorený ako doplnok do smoothies či prísada do varenia. Príjem dostatočného množstva aminokyselín či vápnika môže byť pre niektorých vegánov či ľudí obmedzujúcich živočíšne produkty náročné. Vďaka možnosti pridávania proteínu do každodenných pokrmov je užívanie dennej dávky bielkovín a vápnika jednoduchšie. 

Proteín od Puori obsahuje dostatočné množstvo organických, vysoko kvalitných bielkovín so všetkými esenciálnymi aminokyselinami a je doplnený o vápnik prirodzene pochádzajúci z rias. Aminokyseliny obsiahnuté v proteíne sú nevyhnutné pre udržanie a budovanie svalovej hmoty, rovnako sú aj spolu s vápnikom dôležité pre zdravé kosti. 

Proteín sa skladá výučne z hrachového proteínu a je ideálnou ingredienciou na varenie
Proteín sa skladá výučne z hrachového proteínu a je ideálnou ingredienciou na varenie Zdroj: Puori

Ak ťa rada týchto vegánskych doplnkov výživy nielen pre vegánov zaujala, tu sa môžeš zapojiť do súťaže o ceny v hodnote 330 €. 
Domov
Zdieľať
Diskusia