Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 12:21
Čas čítania 1:45
Jakub Paulík

Núdzový stav bude na Slovensku platný od 1. októbra

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Predbežne má trvať 45 dní.

Premiér Igor Matovič na Facebooku aktuálne informoval, že na Slovensku začne od 1. októbra platiť núdzový stav. S touto možnosťou sme rátali od pondelka, keď Matovič informoval, že zvažujú jeho opätovné zavedenie, ktoré sme zažili počas prvej vlny koronavírusu. Vtedy trval od 16. marca do 14. júna.

Núdzový stav od 1. októbra v predpokladanej dĺžke 45 dní by mal byť teda podľa súčasných odhadov kratší. Matovič ale zdôraznil, že časové rozpätie núdzového stavu „máme spoločne vo vlastných rukách“. „Uvidíme, ako sa nám prejavia cestovačky cez Dušičky a následne sa rozhodneme, či pokračujeme, alebo sa budeme môcť vrátiť do normálu,“ napísal.

Aktuálne nevieme, ktorých oblastí sa núdzový stav tentokrát dotkne. Počas prvej pandémie išlo najmä o rezorty sociálnych služieb a zdravotníctva. Núdzový stav môže podľa zákona trvať najdlhšie 90 dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia