Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2020, 6:55
Čas čítania 0:43
Richard Balog

Stavebná parcela vo svahu nemusí byť problémom. Presvedčí ťa o tom moderná vila s lesom za chrbtom

Stavebná parcela vo svahu nemusí byť problémom. Presvedčí ťa o tom moderná vila s lesom za chrbtom
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Vyše 200 metrov štvorcových podlažnej plochy, dokonale upravená záhrada a súčasný dizajn zdobia dané dielo zo Šternberku.

September je zatiaľ štedrý nielen na horúce letné dni, ale taktiež na počet skvelých nehnuteľností, ktoré si vďaka mediálnej agentúre Linka môžeš vychutnať aj ty prostredníctvom záberov od BoysPlayNice

Tentokrát sa vyberieme do mesta Šternberk v Olomouckom kraji, ktoré nám odhalí veľkolepý projekt spod rúk architektov ateliéru Masparti. Dielo s pracovným názvom „Rodinný dům vse svahu“ ťa presvedčí, že ani stavebná parcela v zložitejšom teréne nemusí byť prekážkou k bývaniu snov. 

Odporúčané
Lužné lesy pri Prahe ukrývajú aj takýto architektonický skvost v škandinávskom štýle   Lužné lesy pri Prahe ukrývajú aj takýto architektonický skvost v škandinávskom štýle 12. septembra 2020, 12:31

Výsledný vzhľad a dispozícia 2-podlažného domu určeného pre 3 generácie s podlažnou plochou  212 metrov štvorcových totiž spĺňa aj tie najprísnejšie požiadavky, pričom moderný dizajn naprieč celým interiérom mu ešte pridáva na atraktivite. 

Samotná stavba stojí na železo-betónovej konštrukcii a je rozdelená do samostatných „blokov“, v rámci ktorých našli svoj domov starí rodičia aj majitelia s deťmi. Azda najviac nás zaujalo oceľové schodisko čiernej farby prepracované do najmenších detailov spájajúce jednotlivé úrovne sídla s dokonale upravenou záhradou a hustými lesmi za chrbtom. Všetky tieto krásy si je možné vychutnávať skrz množstvo asymetricky umiestnených okien či vrchnú terasu. 

Vôbec nás tak neprekvapuje, že ide o stavbu roka 2017 v Olomouckom kraji na základe Big See Architecture Award. 

Domov
Zdieľať
Diskusia