Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 17:08
Čas čítania 1:51
Marián Mauik Biel

Cenová revolúcia: 20 eur mesačne za neobmedzené dáta? Od októbra realita aj na Slovensku

Cenová revolúcia: 20 eur mesačne za neobmedzené dáta? Od októbra realita aj na Slovensku
TECH O2 ORANGE
Uložiť Uložené

Nový virtuálny mobilný operátor sa volá Radosť a funguje na sieti O2. Cieli na mladšiu generáciu

Nevšednú premiéru má vcelku nevšedný mobilný operátor s dosť nevšedným menom. Vlastne celé je to zatiaľ trochu bizarné, ale zároveň môže ísť o najlepšiu ponuku mobilného operátora na Slovensku za celé roky.

Odporúčané
Najvýhodnejší paušál na Slovensku? Porovnali sme dostupné alternatívy Najvýhodnejší paušál na Slovensku? Porovnali sme dostupné alternatívy 26. augusta 2020, 10:18

Prvá nevšednosť – virtuálny operátor sa volá Radosť. V ponuke má tri balíky s názvami Nekonečná Radosť, Veľká Radosť a Malá Radosť. Sme zvedaví, ako si budeme v trafike pýtať kredit na Veľkú Radosť. Inak, maskotom operátora je zjavne slon.

Druhá nevšednosť – Radosť vlastne ani nemala štandardnú premiéru. Virtuálny operátor funguje na sieti O2 a spustený bude niekedy v priebehu októbra. Navyše, nezverejnil úplne všetky informácie o svojom fungovaní. Tie zatiaľ dostupné zverejnil pre novinárov len formou krátkeho Facebook videoklipu.

Cenová revolúcia: 20 eur mesačne za neobmedzené dáta? Od októbra to má byť realita aj na Slovensku
Zdroj: Radosť

Tretia nevšednosť – Radosť sa označuje za digitálneho operátora bez akýchkoľvek kamenných pobočiek. Ide o predplatenú službu, ktorá ale funguje trochu inak. Má vlastnú aplikáciu pre iOS a Android (zverejnené budú v októbri), cez ktorú sa objedná SIM (doručí kuriér) aj spomenuté balíky, kontroluje spotreba a platby.

Štvrtá nevšednosť – toto vyzerá zatiaľ na malú cenovú revolúciu. Radosť Nekonečno bude na 30 dní stáť 20 eur a v cene je plný flat, respektíve neobmedzené minúty, SMS a dokonca aj dáta. Všetko do všetkých sietí v rámci EÚ. Rýchlosť dát nebola zatiaľ špecifikovaná, ale Radosť ju označuje ako „HD dáta“ vhodné pre streamovanie Full HD videa. V slovníku O2 sa takto pri Titánovom Smart paušále označuje rýchlosť 10/10 Mbps.

Veľká Radosť je potom na 30 dní za 10 eur a v cene je 200 minút a SMS a k tomu 8 GB.

Malá Radosť je za 5 eur a obsahuje 100 minút a správ a 2 GB dát. Volania, SMS a MMS nad rámec stoja 5 centov, 1 GB zas 2 eurá.

Prvých 7 dní po aktivácii SIM karty je zdarma. Alebo presnejšie – službu si môžeš najprv vyskúšať a až potom dokúpiť niektorý z balíkov.

Cenová revolúcia: 20 eur mesačne za neobmedzené dáta? Od októbra to má byť realita aj na Slovensku
Zdroj: Radosť

Zatiaľ to znie až podozrivo dobre. Ak by v tom nebol žiaden háčik, Nekonečná Radosť (na ten názov si budeme dlho zvykať) je bezkonkurenčne najlepšia ponuka na celom trhu. Najbližšie k nej majú tieto produkty:

Titánový O2 Smart paušál za 40 eur mesačne – rovnako úplne neobmedzený (s rýchlosťou do 10/10 Mbps), ale v cene má aj dotáciu na mobil 180 eur a predplatné prémiovej služby ako napríklad HBO Go na celú dobu viazanosti spolu za 144 eur.

T Dáta HD od Telekomu za 42 eur mesačne – neobmedzené dáta (v rýchlejšej sieti) s neobmedzenou rýchlosťou do 25 GB, potom zníženie na 10 Mbps a k tomu 100 minút.

T Nekonečno SD od Telekomu tiež za 42 eur mesačne – neobmedzené minúty aj správy a tiež dáta plnou rýchlosťou do 20 GB a potom zníženie rýchlosti na 3 Mbps.

Sloboda ∞ + od 4ka za 22 eur mesačne – neobmedzené minúty alebo správy a tiež neobmedzené dáta. Ale 4G len vo vlastnej sieti s menším pokrytím alebo v národnom roamingu na Orange 3G sieti.

Ako vidieť, Radosť rozmetala cenníky všetkých operátorov. Podobne výhodné sú aj ostatné ich balíky. Je to konečne ponuka, na ktorú sa čakalo pri porovnaní niektorých lákavých paušálov zahraničných operátorov? Alebo v tom nakoniec bude nejaký háčik? Budeme to sledovať a hneď po spustení služby o pár týždňov sa podrobne pozrieme, ako niečo také môže na slovenskom špecifickom trhu zrazu fungovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia