Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2020, 6:55
Čas čítania 0:55
Tímea Krauszová

Video K-pop skupiny BTS videlo viac ako 100 miliónov ľudí, je to najviac videní za 24 hodín v histórii YouTube

HUDBA BTS
Uložiť Uložené

Ich video k piesni Dynamite doslova vybuchlo na internete, za 24 hodín majú viac ako sto miliónov videní.

Kórejský boyband BTS valcuje rebríček na YouTube. Ich nový singel Dynamite sa teší brutálnemu úspechu, za 24 hodín si ho pozrelo už viac ako sto miliónov ľudí. Prekonali tak aj Taylor Swift či Ariannu Grande, pričom v rebríčku top 10 najsledovanejších videí za 24 hodín sa nachádzajú až päťkrát. Rekord sa im podarilo zlomiť počas uplynulého víkendu.

Video K-pop skupiny BTS videlo viac ako 100 miliónov ľudí, majú najviac videní za 24 hodín v histórii YouTube
Zdroj: YouTube

Dynamite je vôbec prvé video v histórii, ktoré za 24 hodín získalo 100 miliónov videní

BTS z pomyselného youtubového trónu „zhodili“ svoje kolegyne z kapely Blackpink, ktoré sa predtým s 86,3 miliónmi videní mohli chvastať celé leto. Ich hit How You Like That sa na vrchol rebríčka dostal ešte v júni 2020.

Odporúčané
Šajmo zmrazil počas leta celé Slovensko, ako posledná mu pomohla Barbora. Zobral ju rapovať do štúdia a šoférovať loď Šajmo zmrazil počas leta celé Slovensko, ako posledná mu pomohla Barbora. Zobral ju rapovať do štúdia a šoférovať loď 22. augusta 2020, 15:50

BTS ich však s takmer dvadsiatimi miliónmi videní navyše hravo prekonali. Ich song Dynamite je okrem toho prvým videom v histórii YouTube, ktoré vôbec dosiahlo spomínaných sto miliónov prehratí.

Po prvýkrát si juhokórejská kapela zaspievala čisto len v angličtine, čo pravdepodobne dopomohlo k toľkým videniam. Pozitívna, veselá pieseň doprevádzaná výbuchom pastelových farieb neostala povesti k-popovej kapely nič dlžná.

BTS pripravuje album, ktorý by radi vypustili v druhej polovici tohto roka, uvádza BBC. Singel chceli vydať čo najskôr, aby tak mohli osloviť svojich fanúšikov. „Pre pandémiu COVID-19 ľudia na celom svete prechádzajú ťažkým obdobím, preto sme sa s našimi fanúšikmi chceli podeliť o kúsok pozitívnej energie,“ povedali.

Sedemčlenná kapela tiež kraľuje iTunes rebríčkom v 104 krajinách a je celkom možné, že sa stanú číslom jedna v Spojenom kráľovstve už tento piatok.

Domov
Zdieľať
Diskusia