Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 22:25
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Odvážlivec skočil na ohrozeného žraloka veľrybieho a chcel sa povoziť. Chytil sa zadnej plutvy a čakal

NEWS
Uložiť Uložené

V Saudskej Arábii našli spôsob, ako znepríjemňovať život ohrozeným živočíchom.

Z prístavného mesta Yanbu v Saudskej Arábii sa na sociálne siete dostalo video miestneho adrenalínového nadšenca, ktorý skočil na jednu z najväčších rýb na svete. Aj keď sa žralok veľrybí tak často v Červenom mori nevyskytuje, Zaki Al-sabahy mal so svojimi kamarátmi šťastie, keď sa plavili na jachte a zazreli niekoľko jedincov, informuje Daily Mail.

Nevedno, ako mu tento nápad skrsol v hlave, ale Zaki Al-sabahy vymyslel spôsob, ako zvyčajne plaché zviera nechať priblížiť k lodi a potom sa na ňom povoziť. Znie to bizarne, ale muž sa pripravil na okraji jachty, skočil na zadnú stranu žraloka a zatiaľ čo sa chytil plutvy, zviera začalo plávať.

V minulosti sa na sociálnych sieťach takéto videá objavili, lenže žralok veľrybí patrí medzi ohrozené živočíšne druhy, a tak odborníci neodporúčajú ľuďom, aby sa o kaskadérske kúsky pokúšali. Nielenže tak zviera vystrašia, ale môžu ho svojou nešikovnosťou aj zraniť bez toho, aby si poškodenie uvedomili.

Odporúčané
Šokujúce zábery z mesta Wu-chan, odkiaľ sa COVID-19 rozšíril do sveta. Takto sa ľudia zabávali na preplnenom kúpalisku Šokujúce zábery z mesta Wu-chan, odkiaľ sa COVID-19 rozšíril do sveta. Takto sa ľudia zabávali na preplnenom kúpalisku 18. augusta 2020, 10:33

Zatiaľ čo Zaki jazdil na žralokovi, kamaráti na lodi sa veselo smiali a kričali naňho, aby si dával pozor, nech ho žralok nezhltne.

Napriek očividnej odvahe, ktorú Zaki preukázal, ho väčšina ľudí v komentároch odsúdila. Jeho jediným šťastím však bolo, že žraloky veľrybie zvyčajne neútočia na ľudí a dokonca občas ľudskú spoločnosť vyhľadávajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia