Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2020, 17:52
Čas čítania 1:05
Tímea Krauszová

Chcela si len zapáliť cigaretu, miesto toho jej zhorela časť tváre. Nešťastná nehoda jej spôsobila popáleniny tretieho stupňa

NEWS CIGARETY
Uložiť Uložené

Päťdesiatnička sa už zotavuje, no na bolesť tak rýchlo nezabudne.

Angličanka si nechtiac popálila hlavu a tvár, keď si chcela zapáliť cigaretu. Louise Tanner (50) nemohla doma nájsť zapaľovač, a tak sa naklonila nad sporák v kuchyni. Keď však potiahla dym, jej zalakované vlasy začali horieť. Trvalo niekoľko minút, než sa jej plamene podarilo uhasiť a skončila v nemocnici s popáleninami tretieho stupňa, píše Ladbible.

Odporúčané
S Bradom Pittom sme mesiac jazdili v jednom aute. Rozhovor začínal vždy on, povedal slovenský kaskadér (Rozhovor) S Bradom Pittom sme mesiac jazdili v jednom aute. Rozhovor začínal vždy on, povedal slovenský kaskadér (Rozhovor) 14. augusta 2020, 11:44

Niekoľko minút jej horeli vlasy aj hlava

„Bol to najhorší deň môjho života a som rada, že som nažive,“ zaspomínala si na osudný deň. Keď sa jej chytili vlasy, v panike začala pobehovať po kuchyni. Plamene sa rýchlo rozšírili aj na jej tvár a napokon si v kŕčovitej bolesti začala trhať vlasy aj s korienkami. Po niekoľkých zúfalých minútach dobehla k umývadlu a plamene uhasila. Od úľavy sa rozplakala, stres a bolesť ju vyčerpali natoľko, že si rovno šla ľahnúť. O niekoľko hodín neskôr ju našiel manžel a previezol ju do nemocnice.

Chcela si len zapáliť cigaretu, miesto toho jej zhorela časť tváre. Nešťastná nehoda jej spôsobila popáleniny tretieho stupňa
Zdroj: YouTube / Mail News

Tvár jej opuchla a lekári skonštatovali, že má závažné popáleniny. Dostala dávku morfia, museli jej najskôr vybrať očné šošovky a začať liečiť popáleniny a zošívať kožu. Keď sa deň po zákroku zobudila, bola zhrozená z toho, ako vyzerá. Napokon ju presunuli do špecializovanej nemocnice, kde vďaka darcovskému programu podstúpila plastiku tváre a kožu jej do čo najväčšej možnej miery napravili. O dva dni neskôr už mohla ísť domov a teraz sa znova snaží zaradiť späť do normálneho života.

Nie je to jednoduché, pretože ľudia na ňu zízajú, ale približne po roku sa jej jazvy takmer úplne zahojili. Naďalej však má poškodené nervy a musí si dávať veľký pozor na slnku. Okrem toho je však zdravá a nadovšetko vďačná svojim chirurgom a zdravotníckemu personálu.

Domov
Zdieľať
Diskusia