Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2020, 15:49
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik

Trump tvrdí, že ak prehrá voľby, Američania sa budú musieť učiť po čínsky

POLITIKA DONALD TRUMP USA VOĽBY
Uložiť Uložené

Kritizuje tým svojho volebného rivala Joea Bidena.

Už o pár mesiacov sa v Spojených štátoch amerických budú konať prezidentské voľby. Najhorúcejšími kandidátmi sú za republikánov aktuálny americký prezident Donald Trump a za demokratov bývalý viceprezident Joe Biden.

Odporúčané
Donald Trump by rád videl svoju tvár vytesanú do legendárnej hory Rushmore Donald Trump by rád videl svoju tvár vytesanú do legendárnej hory Rushmore 10. augusta 2020, 14:11

Ako informuje CNN, Trump v dvoch nedávnych rozhovoroch kritizoval Bidena za slabý postoj voči Číne. Taktiež uviedol, že ak by náhodou prehral a Biden by zvíťazil, Američania sa budú musieť učiť po čínsky, pretože Čína vraj ovládne USA.

V rozhovore o sebe hovoril v tretej osobe: „Ak tieto voľby Donald Trump prehrá, Čína bude vlastniť Spojené štáty. Chcete počuť pravdu? Ak nevyhrám, budete sa musieť učiť po čínsky,“ uviedol Trump.

Súčasný americký prezident obviňuje Čínu z toho, že nedokázala zabrániť rozšíreniu koronavírusu do celého sveta, zo zatajovania informácií ešte v skorom štádiu ochorenia a zo šírenia hoaxov o víruse. Okrem toho vedie Trumpova administratíva už niekoľko rokov s Pekingom obrovské obchodné spory.

Domov
Zdieľať
Diskusia